DNS update Directadmin

 • Goedemiddag allemaal,


  Ik draai al enige tijd een VPS met DirectAdmin, waarbij back-ups worden gemaakt en naar mijn Synology thuis worden gestuurd.

  De back-up wordt via FTP naar een specifiek subdomein gestuurd. Het DNS van dit subdomein is uiteraard het IP-adres van mijn thuisnetwerk.


  Dit werkt prima, maar als het IP-adres van thuis verandert, worden er geen back-ups meer gemaakt.


  Ik ben dus op zoek naar een manier om elke 24 uur via mijn Synology het IP-adres van thuis te controleren en indien nodig bij te werken.

  Ik heb al wat onderzoek gedaan en ontdekt dat ik via PHP het IP-adres kan controleren en dit kan vergelijken met de DirectAdmin API. Echter, het updaten lukt me helemaal niet.


  Heeft iemand een idee?

 • Doe ik op Synology NAS met ddclient docker image "linuxserver/ddclient" deze container toegang geven tot bronpoorten TCP & UDP 53 en TCP 80 + 443. Tal van voorbeelden voor versch. DNS providers worden meegeleverd in de default config ;)


  Mijn NAS heeft toch ook wel een built-in setting voor DDNS. Maar ik verkoos 't bovenstaande omdat 't een custom domain bij Cloudflare betreft.


  Good luck!

  • Belangrijk bericht

  Vroeger maakte ik ook altijd backups naar mijn eigen synology, maar dit was steeds zoveel dataverkeer en duurde zo lang, dat hij de hele nacht bezig was. Hierbij gebruikte ik dyndns inderdaad, van no-ip.


  Bij mijn vps provider kan ik echter een remote disk mounten, die in een ander datacenter draait en daar maak ik nu backups naar.

  Dit gaat super snel, alsof het lokaal is en kost me eigenlijk niet zo heel veel.


  Een andere zeer belangrijke reden is dat in geval van zware technische problemen je niet eerst die backups vanaf je lokale netwerk terug wil uploaden. Dit duurt dan weer uren.


  Door die cloud disk van de provider kan ik die disk gewoon aan een nieuwe server hangen, de backups inladen en op zeer korte tijd is alles terug live. :)

 • en dan crasht de provider en heb je helemaal niets meer.

  • New
  • Belangrijk bericht

  Ik gebruik hiervoor al jaren No-ip.


  Ideaal voor als je ipadres veranderd ect ect.

  Ik wil zo weinig mogelijk externe diensten raadplegen, daarmee zoek ik de mogelijkheid om dit met een script te kunnen doen.


  We bewaren backups op een 2de gekoppelde schijf, maar graag hebben we nog een extra backup @home.

  en dan crasht de provider en heb je helemaal niets meer.

  We hebben verbinding via de draad thuis & een 5G backup van een andere provider. Een backup batterij is ook aangesloten.

  • New
  • Belangrijk bericht

  Mijn hosting bedrijf heb ik ook een andere HDD gekoppeld waar backups naar toe gaan.
  En doe backups worden elke nacht naar mijn NAS gestuurd die ook in dat datacenter staan.

  Klanten kunnen via directadmin een backup terugzetten. Is allemaal met glasvezel met elkaar verbonden.
  Dus dat gaat vrij rap dat herstellen.

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!