FangorN Professional

 • Man
 • Lid sinds 12 Januari 2015
 • Laatste activiteit:
Berichten
737
Ontvangen Reacties
197
Punten
3,936
Profile Hits
25,522
 • Waar ben je gebleven?

 • Hi Fangor,


  Douwe uit Amsterdam hier.
  Ik kwam bij ICTscripters door dat ik zocht naar hoe het verschil tijdzone op te lossen als de webserver in Amsterdam staat en de gebruikers in de Dominicaanse Republiek wonen. (hosting daar is zeer onbetrouwbaar)
  Ik vond het topic van pekelteror waarin jij uitlegt hoe je tijdsverschil omzeilt door $now = time() te gebruiken.
  Het lijkt dat ik daarmee alles simpel op de correcte tijd kan zetten, alleen jij gebruikt "date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');" en
  "date_default_timezone_set('America/Los_Angeles');", waar vind ik de juiste benaming van de tijdzone voor Santo Domingo Dom. Rep. datis Atlantic standard time (GMT-4). Daar is vast een of andere lijst voor, die mij onbekend is.


  Alvast dank voor een antwoord,
  Met vriendelijke groet,
  Douwe

  • Beste,


   Via de pagina met de definitie van date_default_timezone_set (http://php.net/date_default_timezone_set) kun je een lijst van ondersteunde tijdszones vinden, waaronder "America/Santo_Domingo", dit is waarschijnlijk wat je zoekt.


   Hiermee omzeil ik trouwens geen tijdsverschil, maar dit is hoe time() en (vervolgens) verscheidene datum- en tijdsfuncties werken. time() gaat altijd uit van UTC. Bij het formatteren van datums en tijden (bijvoorbeeld via de functie date_format()) wordt deze timestamp (UTC) automatisch vertaald naar de ingestelde tijdszone. Deze vertaling vindt (in de meeste functies) vanzelf onder water plaats. Daarom is het ook handig / verstandig om alles in UTC op te slaan. In eerste instantie omdat dat ondubbelzinnig is en je hiermee altijd hetzelfde uitgangspunt hebt, maar anderzijds ook omdat er een hoop functies zijn die deze vervolgens automatisch (door kunnen) vertalen naar specifieke tijdszones (van eindgebruikers).

 • Je geeft duidelijk uitleg waarom iets anders/beter kan en je weet waar je het over hebt, hanteert de zelfde werkwijze als mij en dat heeft naar mijn mening positief invloed op de community.