Netlog ziek?

 • Beste CriminalsPoint leden,


  Ik heb een droevige aankondiging te maken: Netlog is intern zeer ziek.


  Hoe bedoel ik dit?
  Netlog heeft last van incest.
  De topposities bij netlog zitten allemaal bij familie en vrienden van de starters en de bazen.
  Het is puur vriendjespolitiek.


  Waarom is dit een probleem?
  1) Bij interne ruzie's, kan dit niet alleen heel de familie opsplitsen, maar ook netlog zelf kan hier zwaar onder afzien.
  2) Beslissingen worden systematisch in het voordeel van de eigen vrienden genomen.
  Bij een openstaande vacature, worden naar verluid hoog opgeleidde werknemers geweerd om toch maar de eigen vrienden voorrang te verlenen, ook al hebben zij totaal niet het profiel.


  Welke problemen zijn er nog?
  1) Ze zijn het slachtoffer van hun eigen groei. Ze zijn opeens zeer snel zeer groot geworden. Servers werden bijgekocht zonder goed overleg, noodoplossingen werden vaak toegepast en zelden correct opgelost nadien.
  Er is dus niet een duidelijke en eenduidige strategie.
  2) Hun communicatie is rampzalig! Een mail van mij aan het bestuur werd pas na 2 maand beantwoord.
  Netlog heeft ons, GameColl, vorige zomervakantie gecontacteerd met de vraag games (add-ons) te gaan maken voor hun systeem.
  De eigen personeelsleden hebben het echter zo druk dat communicatie onmogelijk was en dat we dus verplicht werden zonder duidelijke afspraken te gaan werken en zonder een duidelijk doel voor ogen. We kregen slechts zeer weinig informatie over hun werking en werden aan ons lot overgelaten. Er was geen sprake van 1 mentor die ons begeleidde bij het maken van de eerste game, zodat we het systeem doorhadden. Verder waren er ook problemen met de interne rechten, waardoor communicatie met hun server zeer moeilijk verliep.
  Hierdoor hebben wij afgezien van verdere samenwerking.
  3) Verschillende instanties dreigen met rechtzaken tegen Netlog. Dit omdat ze auteursrechtelijk beschermd materiaal aanbieden op hun site en niet weten wat ze eraan kunnen doen. Ze hebben na maanden wachten, de deadlines van de aanklagers waren eigenlijk al verlopen, een advocaat in de arm genomen, zodat deze het materiaal kan gaan markeren.
  Dit is ziek, 1 advocaat moet miljoenen filmpjes en muziekjes gaan controleren. Hier moet men ander personeel aanzetten, een advocaat is duur en hoort te procederen. Verder hebben ze iemand hiervoor aangenomen die naar verluid zelf nog niets kende van dit soort rechten, hij was hier niet in gespecialiseerd. Zo hebben ze nog veel kosten gehad aan opleidingen voor deze advocaat.  Wat kunnen we hieruit leren?
  1) Trage groei = meestal stabiele groei en biedt betere kansen op een hogere kwaliteit
  2) Nooit inteelt bij de strategische top! Het is belangrijk dat beslissingen in het voordeel van de netlog gebruikers gebeuren, in plaats van de eigen familie.
  3) Opgepast met auteursrechtelijk beschermd materiaal
  4) Communicatie zou eigenlijk binnen een week beantwoord moeten zijn ten laatste.
  5) Verkies geen vrienden boven vakexperten! Experten zijn nu eenmaal nodig.


  Als je bovenstaande 5 regels respecteert, kom je met je organisatie al een heel eind verder.


  Ps: dit werd geschreven onder voorbehoud.
  Ik ben geen werknemer van Netlog en kan niet objectief oordelen. Ik spreek alleen uit eigen ervaring en uit wat ik een vriend van de familie van Netlog heb horen vertellen.


  Ps 2: daar in dit tekstje wat algemene management adviezen zitten verwerkt, heb ik het ook bij de artikels geplaatst. Een onafhankelijk crewlid zal dit al dan niet goedkeuren de komende uren.

 • Ps: je hoort mij alleen negatieve punten aanhalen, maar Netlog is wel een firma met in de miljoenen omzet...
  Die gasten zijn daar ferm rijk mee geworden. (xD)


  Een slechte organisatie achterin, is op zich wel belangrijk voor het voortbestaan, maar een goed uiterlijk en een goede promotiecampagne is belangrijk voor snelle winst.

 • kgebruik zelf toch hi5 en myspace... heb geen last van die baggere netwerk sites ^^.

  Koen, toppunt van zieligheid, ja dat heb je zelf begaan.
  Je komt er niet zomaar mee weg, je hoort nog van ons.
  Even a german had some form of respect for his enemy, even 65 years ago, this scumbag has none, making him the true evil.

 • Citaat

  Netlog heeft last van incest.


  Hmmm, ik snap wel wat je bedoelt, maar incest is nog een beetje anders eh :p.


  Ik ben een tijdje al opgestapt bij netlog, heb liever hyves of facebook ;), en zoveel gebruik ik die sites ook weer niet.


  1 Probleem bij Netlog is gewoon dat er teveel reclame is bijgekomen, ik heb liever de oude redbox van die oude tijden xD.

 • Citaat

  Ik vind persoonlijk netlog wel leuk werken.
  Ze zijn alleen een beetje stilgevallen precies qua ontwikkelingen.
  En er komen soms slechte zaken bij.


  Facebook irriteer ik me echt aan de vele berichten die ik elke dag krijg, van alle applicaties...


  En ik maar bezig zijn met facebook er is een source die heb ik inmiddels gedownload net zoals hi5 daar is ook een source van ik probeer nu zelf zo'n comunicatie gedoe op tezetten enkel ligt deze werkzaamheden voorlopig stil dit vanwege ik en nog iemand een hosting bedrijf aan het starten zijn maar over een tijdje zal er een nieuwe comunicatie erbij komen(a) en gaan we proberen netlog en hyves uit de top te slaan

 • Uhm, Netlog bestaat al 7 a 8 jaar vroeger nog redbox genoemd, denk niet dat het binnen de paar jaar gaat lukken. En als willen het wereldwijd wil, dan moet ie vertalers gaan zoeken en die zijn niet goedkoop ;).

 • Willem: ik heb dit allang 1-2 jaar geleden geprobeert.


  echter gaat dit je nooit lukken , sorry :(


  redenen:
  - je hebt geen budget
  - niet mega veel programeer kennis
  - geen personeel
  - geen kennis van promotie of dergelijke.
  - je stoot Hyves en zeker Facebook of Twitter niet weg.


  Ik denk dat internet gebruikers nu wel genoeg van die site`s hebben.:cheer:

 • Ach joh proberen kan nooit kwaat zeg ik altijd.


  We zien het dan wel

  Nieuwe reactie samengevoegd met originele reactie op 01.06.09 00:24:02:

  Citaat

  Uhm, Netlog bestaat al 7 a 8 jaar vroeger nog redbox genoemd, denk niet dat het binnen de paar jaar gaat lukken. En als willen het wereldwijd wil, dan moet ie vertalers gaan zoeken en die zijn niet goedkoop


  Ik kan 3 talen engels duits frans


  en aangezien engels een hoofdtaal is is dat het belangrijkste

 • Citaat

  Offtopic: Spaans is belangrijk, bijna de helft van de wereld spreekt het. Ik dacht dat er meer Spaans wordt gesproken op de wereld (native) dan Engels.
  Heb dat eens ergens gelezen.


  Dan heb je zeker niet goed gelezen Engels is een standaard taal en wereld taal tevens is Duits en Frans ook een wereldtaal


  Maar de belangrijkste taal is toch echt engels dat wordt wel door de helft van de wereld gesproken(a)


  Engels de wereldtaal
  Momenteel kunnen we er niet naast kijken. Engels is dé wereldtaal. Elk kind van 10 jaar kan naast zijn moedertaal een mondjevol Engels meepraten en passief aardig wat Engels begrijpen. Hoe is deze situatie ontstaan?  Het gevolg niet voor de oorzaak nemen
  Natuurlijk kunnen we zeggen dat het engels ons langs alle kanten overvalt, via liedjes, film, computerspelletjes, computerterminologie, luchthaventaal, enz.


  Dit is echter niet de reden waarom Engels de wereldtaal geworden is, maar het gevolg. Wat is dan de reden. Eigenlijk kunnen we beter spreken van oorzaak dan van reden. Oorzaak zegt hoe iets er gekomen is, terwijl reden zegt waarom men iets gedaan heeft.  Keuze of toeval
  De eerste vraag die bij ons zal opkomen, is of het Engels de wereldtaal geworden is door keuze of door toeval.(a)

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!