nieuw iPhone 4S

  • Het vooraf al veel besproken iPhone-evenement van Apple zit erop. Belangrijkste nieuwsfeit: geen iPhone 5. Wel introduceert het een sterk verbeterde iPhone 4S met intelligente spraakbesturing.


    Gallery


    De iPhone 4S keynote (foto's)
    De langverwachte opvolger van de iPhone 4 verschijnt eind oktober in Nederland. De iPhone 4S is een dualcore smartphone met A5-processor, een 8 megapixel camera, een chip voor ondersteuning van zowel gsm- als cdma-netwerken en een spraakassistent met de naam Siri. Het exterieur is identiek aan de voorganger, al is de iPhone 4S direct vanaf lancering beschikbaar in zowel een witte als zwarte uitvoering.


    De nieuwste smartphone werd gepresenteerd (video) door Apple's chef product marketing Phil Schiller. Volgens Schiller ziet de iPhone 4 er al zo goed uit, dat "een herontwerp niet nodig was". Wel is "van binnen alles nieuw", aldus de directeur. Hij legde uit dat de iPhone 4S tot zeven keer sneller is, wat vooral te merken is bij het spelen van games. Daarnaast is de antenne verbeterd, zodat problemen als 'antenna-gate' uit moeten blijven. De smartphone ondersteunt verbeterde hsdpa 3g-functionaliteit, waardoor downloadsnelheden van maximaal 14,4 Mbps mogelijk worden. Ook claimt Apple verbeterde gesprekskwaliteit.


    Flink verbeterde camera
    Schiller besteedde in zijn presentatie veel tijd aan de verbeterde camerafuncties van de iPhone 4S. Foto's schieten wordt mogelijk in een resolutie van 3264 bij 2448 pixels, waarmee de smartphone "de kwaliteit van een digitale spiegelreflexcamera benadert". Extra lichtinval (tot 73 procent extra) en sneller foto's nemen (tot 33 procent sneller) maken dat de camera van de iPhone zich moet kunnen meten met toestellen als de onlangs door Sony Ericsson geïntroduceerde Xperia Ray. High definition filmen wordt mogelijk in 1080p-resolutie met output naar hdmi via een verloopje, terwijl ondersteuning is toegevoegd voor beeldstabilisatie en real-time ruisonderdukking.


    Intelligente ingebouwde hulp
    De meeste tijd in de presentatie werd besteed aan de "intelligente assistent" Siri. Deze software, die de naam draagt van het vorig jaar door Apple overgenomen bedrijf, helpt de gebruiker van de smartphone met allerlei vragen en taken. Daarbij wordt geen gebruik gemaakt van commando's, maar van natuurlijke gesproken taal. Zo liet Schiller zien dat het mogelijk is om Siri je wekker te laten zetten of door middel van Siri het weerbericht op te vragen. Ook een vraag als "moet ik morgen een paraplu meenemen?" of "waar kan ik in de buurt Italiaans eten" worden volgens Apple zonder problemen direct beantwoord. Daarbij maakt de software gebruik van de intelligente zoekmachine Wolfram Alpha, encyclopedie Wikipedia en realtime bronnen, die Siri via internet (3g en wifi) benadert. Ook kan de softwareassistent gebruikt worden om e-mail en sms-berichten voor te lezen.


    Siri zal in eerste instantie alleen als bèta in Engels, Duits en Frans beschikbaar zijn voor alle ingebouwde applicaties van iOS 5. Andere talen worden in een later stadium toegevoegd, terwijl in een later stadium alle applicaties die werken met een virtueel toetsenbord of de ingebouwde microfoon van Siri gebruik moeten kunnen maken, al maakte Apple niets bekend over een API of SDK voor ontwikkelaars.


    Nederland twee weken later dan VS


    iOS 5, waarvan de functionaliteit al eerder bekend werd gemaakt, ziet samen met de nieuwe dienst iCloud op 12 oktober het levenslicht. iOS 5 komt beschikbaar voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1, iPad 2 en 3e en 4e generatie iPod Touch.


    De iPhone 4S wordt in Nederland vanaf 28 oktober geleverd met een capaciteit van 16, 32 of 64GB. In de VS gaat de telefoon vanaf 15 oktober met een tweejarig abonnement respectievelijk 199, 299 en 399 dollar kosten. Prijzen voor Nederland zijn nog niet bekend gemaakt.


    bron: webwereld

  • Guest, wil je besparen op je domeinnamen? (ad)
  • Apple heeft op een eigen evenement op het hoofdkantoor in Cupertino de iPhone 4S aangekondigd. De grootste nieuwe feature is de spraakbesturing, die Siri zal heten. Apples nieuwste smartphone komt 28 oktober in Nederland op de markt.


    iPhone 4SDe spraakbesturing werkt door middel van commando's in natuurlijke taal, waardoor gebruikers moeten kunnen praten met hun telefoon. Via de spraakbesturing kunnen apps worden opgestart, sms'jes en mails worden voorgelezen en beantwoord en instellingen worden aangepast.


    Apple demonstreerde de functie door onder andere het weerbericht op te vragen, een alarm in te stellen en een Grieks restaurant te zoeken. Daarnaast werd via Siri een sms-conversatie gevoerd die uitmondde in het inplannen van een afspraak. De spraakbesturing komt voort uit de overname van softwaremaker Siri enige tijd geleden. Siri werkt met de talen Engels, Frans en Duits, Nederlands wordt vooralsnog niet ondersteund.


    Apples iPhone 4S wordt uitgerust met een dualcore-processor: de eigen A5-soc die ook dienst doet in de iPad 2. De iPhone 4 draaide op een Apple A4-soc, een singlecore-processor met een onbekende kloksnelheid, die volgens schattingen rond 750MHz ligt. De gpu in de A5 is volgens Apple zeven keer sneller dan zijn voorganger. Apple maakte niet bekend op welke snelheid de 4S is geklokt.


    De snellere hardware heeft volgens Apple geen negatief effect op de accuduur, deze zou zelfs beter zijn. De iPhone 4S moet acht uur kunnen bellen over een 3g-verbinding, een uur langer dan de iPhone 4. De tijd die via een wifi-verbinding gesurfd kan worden is met negen uur wel een uurtje korter dan bij de iPhone 4.


    De 4S heeft grotendeels hetzelfde design als de iPhone 4. Wel zit er een verschil in het antennesysteem: in plaats van een inkeping aan elke zijkant en eentje aan de bovenkant heeft de iPhone 4S twee inkepingen aan beide zijkanten. Dat design voor de antenne was eerder te zien bij de cdma-versie van de iPhone 4, die in januari werd aangekondigd. Deze aanpassing was nodig omdat de iPhone 4S een zogenaamde 'world phone' is en zowel met gsm- als cdma-netwerken overweg kan. Het nieuwe antennesysteem kan snelheden tot 14.4Mbps over hsdpa-netwerken halen. Bij de iPhone 4 ligt de maximale downloadsnelheid op 7,2Mbps


    Apple heeft de resolutie van de camerasensor ten opzichte van de iPhone 4 verhoogd van 5 naar 8 megapixel. Ondanks de hogere pixeldichteid is de nieuwe sensor volgens Apple in staat om 73 procent meer licht op te vangen. De nieuwe lens bestaat uit vijf elementen en heeft een maximale diafragma-opening van f/2.4 in kleinbeeldtermen. Het maken van een foto duurt 1,1 seconde en opvolgende foto's hebben slechts een halve seconde nodig. De 4S is daarnaast in staat om video's in 1080p-resolutie op te nemen. De camera maakt daarbij gebruik van beeldstabilisatie, vermoedelijk op softwareniveau.


    Apple gaat de iPhone 4S in 16GB-, 32GB- en 64GB-edities voeren die in Amerika met een tweejarig abonnement respectievelijk 199, 299 en 399 dollar gaan kosten. Daarnaast blijft Apple de 8GB iPhone 3GS verkopen en ook komt er een 8GB-variant van de iPhone 4. In Amerika zal de 4S vanaf 14 oktober te krijgen zijn, Nederland volgt eind deze maand op de 28e.


    De iPhone 4S lekte korte tijd voor de keynote uit via de Japanse site van Apple, schrijft 9to5 Mac. Daarbij stonden ook kleine afbeeldingen van het toestel. De nieuwe iPhone zal geleverd worden met de definitieve versie van iOS 5, die onder meer een nieuw notificatiesysteem, webopslagdienst iCloud en draadloze backup en synchronisatie ondersteunt.


    Bron: Tweakers.net

  • Kortom: de iphone 4, maar dan herontwikkeld.


    Bovendien zijn het wel handige en leuke nieuwe dingen bij de iphone.
    Alleen jammer dat de spraakherkenning nog niet in nederlands word ondrsteunt.


    Mocht de abbonementsprijzen aantrekkelijk zijn, ben ik van de partij!

  • Ikzelf verwacht dat de prijzen hetzelfde blijven als nu de iphone 4 is.
    Verder was ook te verwachten dat er geen iphone 5 kwam.
    Iphone 2g Iphone 3g Iphone 3gs Iphone 4 ... en dan de Iphone 4s

  • De iphone 5 komt later. te minste dat meende ik te lezen op tweakers.net. Tevens denk ik niet dat de prijzen het zelfde blijven, als je fifa 11 eerst hebt gekocht en dan fifa 12 koopt is het ook niet de zelfde prijs, fifa 12 is weer meer uitgebreider dan 11.

  • Citaat van FrankY

    De iphone 5 komt later. te minste dat meende ik te lezen op tweakers.net. Tevens denk ik niet dat de prijzen het zelfde blijven, als je fifa 11 eerst hebt gekocht en dan fifa 12 koopt is het ook niet de zelfde prijs, fifa 12 is weer meer uitgebreider dan 11.


    fifa 11 is dan ook alweer een tijdje uit en overtroffen.
    Een van die twee word het nieuwe speeltje en het apparaat dat in achterwege gelaten word gaat gewoon snel in prijs dalen.
    Ik zie vanzelf dus nog wel.

  • @Malik van het vorige topic (link)
    Ik ontken niet dat er hier en daar wat problemen zijn met het antenne van de iPhone 4, maar dat het bereik slecht is heeft niet alleen met het antenne te maken.


    Veel mensen nemen hun abbo af bij T-Mobile wat bekend staat om slechte dekking van het netwerk.
    Ik heb zelf eigenlijk weinig problemen ondervonden met T-Mobile en een iPhone 4, maar op veel andere plaatsen is dat wel anders.


    Als we weer gaan kijken naar de software met alle tierelantijn had het gewoon veel sneller gekunnen.
    En wat de 8 mp camera betreft, tjaah... Nokia begon ermee en tegenwoordig heeft elk nieuw toestel een fatsoenlijke camera.
    Niemand kijkt er meer van op. Sterker nog, mensen stellen hun minimale eis opnieuw bij.


    Je kunt de iPhone zien als een samenvatting van de nieuwe dingen in het afgelopen jaar.

  • External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.


    Zie dit maar eens :) (is wel in engels)

  • is dr iemand die iets meer weet over dat siri? lijkt me wel oke, mits het normale stemmen/accenten etc pakt! nog wat anders: zag op de iphone 4s pagina van kpn dat je je daar kan inschrijven voor dat ding, maar is dat een pre-order of houden ze je op de hoogte van info... en zit je dan ergens aan vast? let me know if you will!!

  • Citaat van davega82

    is dr iemand die iets meer weet over dat siri? lijkt me wel oke, mits het normale stemmen/accenten etc pakt! nog wat anders: zag op de iphone 4s pagina van kpn dat je je daar kan inschrijven voor dat ding, maar is dat een pre-order of houden ze je op de hoogte van info... en zit je dan ergens aan vast? let me know if you will!!


    pre-order is idd geen verplichting, ze informeren wanneer die telefoon beschikbaar is. maar is via providers ook niet 'officieel' dus als ie bij apple is uitverkocht, kan je pre-orderen wat je wil, maar krijg je niks! het wachten is ook nog op de nederlandse siri, ben benieuwd!

  • Willem,
    Dan kan je hem dus beter in Duitsland halen?
    Echt raar dan die prijzen, hoezo niet één vastgesteld bedrag. Volgens onderzoek geven Nederlanders al minder uit, zijn zuinigerds dus als Apple dan nog iets wil verkopen moeten ze vooral de prijs nóg duurder maken voor Nederlanders. Not.

  • Citaat van L.Groot

    Willem,
    Dan kan je hem dus beter in Duitsland halen?
    Echt raar dan die prijzen, hoezo niet één vastgesteld bedrag. Volgens onderzoek geven Nederlanders al minder uit, zijn zuinigerds dus als Apple dan nog iets wil verkopen moeten ze vooral de prijs nóg duurder maken voor Nederlanders. Not.



    echte fanboys hebben hem allang in amerika besteld;)

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!