Aan dezelfde projecten werken op Windows en Linux, hoe?

  • Hallo mede-ict'ers,


    Laat ik beginnen met dat mijn ouders gescheiden zijn, en ik dus een computer heb bij beide ouders. Om het probleem gemakkelijk te illustreren noem ik de PC die mijn moeder staat PC A en de computer die bij mijn vader staat PC B. Op PC A staan al mijn games, en moet dus Windows blijven. Maar op PC A wil ik ook programmeren. Op PC B wil ik voornamelijk programmeren en af en toe een spelletje e.d. Nu heb ik een Skydrive (dropbox alternatief) op beide PC's met daarin usbwebserver waar al mijn projecten staan. Zo kan ik zowel op PC A als op PC B werken aan dezelfde projecten op een efficiënte manier.


    Nu wil ik Debian installeren op PC B, gewoon omdat Linux een interessant systeem is waar ik nog wat over bij wil leren. Maar nu werkt het trucje van Skydrive niet meer. Dat kan worden opgelost door over te stappen op bijvoorbeeld Ubuntu One. Maar dan vergeten we dat usbwebserver alleen op windows draait.


    Hoe kan ik dit probleem efficiënt oplossen? Misschien alleen mijn public_html / www / root (hoe je het noemen wil) op Ubuntu one zetten, en lamp op PC B draaien, en wamp op PC A. Maar waar laat ik dan mijn (mysql) databases?


    Ik hoop dat ik dit probleem goed heb kunnen beschrijven.
    Alvast bedankt!


    Met vriendelijke groet,


    Stanvk


    P.S. IK was aan het twijfelen waar ik dit topic neer moest zetten, dus heb ik het maar hier gedaan. Excuses als ik het verkeerd geplaatst heb.

  • Ik proef lichte spot :P


    Maar ik denk dat ik eruit ben, ik kan alles op een webserver zetten, en met een ftp editor "aankloten". Dan heb je én alles online, en de data is overal toegankelijk.. (wut pleonasme)
    Ik ga nog even wat rondkijken, als iemand suggesties heeft hoor ik het graag!


    Citaat

    En je kan de hele USBwebserver op Git gooien (niet helemaal aan te raden).


    Maar dan kan ik met Debian USBWebserver niet draaien. Misschien met een emulator zoals Wine?


    Alvast bedankt!

  • Maar dan kan ik met Debian USBWebserver niet draaien. Misschien met een emulator zoals Wine?


    Wat nou als je bijv. in dropbox of iets dergelijks een map (public_html ofzo) aanmaakt waar alles instaat. Vervolgens installeer je op je PC met windows een webserver en zet je de root directory naar de dropbox/public_html map. Dit zelfde doe je op linux.


    Misschien dat je dit zelfde voor je database kan doen? Of een online database kan gebruiken?


    Is dit wat?

  • Wat nou als je bijv. in dropbox of iets dergelijks een map (public_html ofzo) aanmaakt waar alles instaat. Vervolgens installeer je op je PC met windows een webserver en zet je de root directory naar de dropbox/public_html map. Dit zelfde doe je op linux.


    Misschien dat je dit zelfde voor je database kan doen? Of een online database kan gebruiken?


    Is dit wat?


    Ik heb dit zelf ook al bedacht. Ik heb maar een hosting pakketje erbij gemaakt (heb reseller) waar de databases apart instaan. IK moet nog even nader bekijken hoe ik dit netjes ga oplossen. En anders op Windows blijven..


    Bedankt voor de tip ;)

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!