Hackende VWO-scholieren geschorst door school

  • De twee leerlingen van het Regius College in Schagen die spyware hadden geïnstalleerd op pc's van leraren, zijn tot het einde van het schooljaar geschorst.


    De twee VWO-leerlingen die begin dit jaar waren betrapt op het installeren van spyware op de laptops van enkele leraren, zijn door de school geschorst tot het einde van dit schooljaar. Eerder meldde een van de jongens op Facebook dat hij van school was afgestuurd, maar dat blijkt nu een schorsing te zijn, meldt RTV Noord-Holland.


    Zeven toetsen vooraf ingezien
    De jongens waren eerder dit jaar door de politie aangehouden nadat bleek dat de laptops van enkele leraren waren besmet met spyware. Die malware bleek door een 17- en 18-jarige scholier te zijn geplaatst. Naar nu blijkt hebben de leerlingen zeven toetsen vooraf kunnen inzien. Het cijfer dat zij hebben gekregen voor die toetsen is nu aangepast naar een 1. Ze mogen die toetsen niet herkansen.


    De jongens mogen aan het einde van dit schooljaar wel nog hun school- en eindexamens maken, maar moeten dat doen op een andere vestiging van het Regius College. De politie heeft de zaak nog steeds in onderzoek. Over strafrechtelijke vervolging is zodoende nog niets bekend.


    Bron: http://webwereld.nl/nieuws/113…eschorst-door-school.html

  • Guest, wil je besparen op je domeinnamen? (ad)

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!