Windows Phone-gebruikers geweerd van Google Maps

  • Windows Phone-gebruikers kunnen niet meer naar Google Maps surfen. Volgens Microsoft blokkeert Google bewust Windows Phone-bezoek. Het zoekbedrijf noemt gebrek aan WebKit-support als oorzaak.


    Bezoekers die met een Windows Phone naar maps.google.com surfen worden voortaan door Google doorgestuurd naar de algemene zoekmachine. De vraag is of er sprake is van een bewuste blokkade van Windows Phone-bezoekers. Google noemt als oorzaak dat IE10 geen WebKit ondersteunt, waarmee Maps werkt.


    Dat lijkt geen volledige verklaring, omdat andere browsers die geen WebKit ondersteunen wel toegang hebben tot Google Maps. Ook werkt Google Maps wel gewoon op de desktopversie van IE10. Nog curieuzer is het dat de mobiele versie van Google Maps nog wel werkt via landendomeinen als maps.google.co.uk of maps.google.nl.


    Stoppen ActiveSync-ondersteuning
    Microsoft uitte deze week via zijn hoofd juridische zaken Dave Heiner kritiek op Google omdat het bedrijf de groei van Windows Phone zou proberen tegen te werken. Zo stopte Google in december met de ondersteuning van Microsoft Activesync Exchange. Ook wees Heiner erop dat Google geen apps maakt voor Windows Phone, terwijl die er wel zijn voor iOS. Ook zou de mobiele versie van YouTube onder Windows Phone matig zijn.


    Microsoft vraagt toezichthouders om actie tegen Google te ondernemen. De Amerikaanse toezichthouder FTC stelde echter donderdag nog dat er geen bewijs is dat Google zijn macht heeft misbruikt door eigen diensten te promoten in zijn zoekmachine. De Europese Commissie doet ook nog onderzoek naar eventueel machtsmisbruik door Google.


    Bron: http://webwereld.nl/nieuws/112…eerd-van-google-maps.html

  • Guest, wil je besparen op je domeinnamen? (ad)
  • K.Rens
    Kijk uit want Microsoft maakt Google de laatste tijd enorm zwart op elk mogelijk ding wat er is, zal me niks verbazen als Microsoft dit jaar met hetzelfde product komt.
    Hun hele zoekmachine is ook al een kopie geworden met diensten die Google aanbied, Google is ook niet netjes maar Microsoft is de laatste tijd bezig om Google kapot te maken.

  • Bwa, om nu te zeggen dat ze de zoekmachine gekopieerd hebben, vind ik wat ver gaan.
    Zo goed zijn ze verre nog niet, met hun bing.
    Verder heeft Google ook al veel overgenomen van Bing.
    Op een aantal vlakken was bing voor op google, alleen zonde dat bing met hun betere technieken er toch niet in slaagt om betere inhoud aan te bieden.

  • als dat alles is heeft bing nog steeds de eer aan jatten van Google hoor?
    en waarom zou google een concurrent gaan helpen, snap die logica ook niet, zou hetzelfde zijn dat jij hosting aanbied maar verteld dat ik het goedkoper aanbied.
    gewoon lekker je eigen ding blijven doen en niet continu gaan janken tegen een bedrijf welke al zeker 15 jaar zoekmachine e.d. doet, bing komt net kijken lukt ze toch niet meer.
    google heeft een leger aan programmeurs en zetten hackers in om fouten op te lossen, ook iets wat enorm slim is wil je een veilig product neerzetten.

  • K.Rens
    Omdat bing ook geen interessant project is aangezien een kleine schaal mensen die zooi van hun gebruiken, kijk alleen al naar IE slechter kan niet?
    Google heeft een interessanter publiek aangezien die over miljoenen bezoekers per dag spreken, Chrome is ook een van de snelst groeiende browsers waardoor het weer interessant word exploits ervoor te maken.
    Bing is pas sinds kort in het leven geroepen, bestaat voor 100% zekerheid nog geen 10 jaar, de zoekmachine die jij bedoelt is denk die op Microsoft website zelf.



    Ik noem Google geen engel maar Microsoft is een van de grootst jankende bedrijven op concurrentie gebied, ze vallen Google al een tijdje aan over hun producten is niet de eerste keer.

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!