Samsung introduceert sneller Linux-bestandssysteem

  • Samsung introduceert een nieuw bestandssysteem waarmee data sneller kan worden weggeschreven naar het flashgeheugen binnen de Linux-kernel. Android profiteert mogelijk.


    Samsung heeft de broncode vrijgegeven van zijn nieuwe Linux-bestandsysteem f2fs, dat een hogere lees- en schrijfsnelheid van NAND-flashgeheugen moet gaan ondersteunen. Het bestandssysteem kan goed nieuws betekenen voor tablets en smartphones op Android, dat veelal werkt met flashgeheugen.


    Het is de bedoeling dat f2fs (afkorting van flash-friendly file system) op termijn huidige Linux-bestandssystemen zoals ext4 en het door Microsoft ontwikkelde exFAT gaat vervangen. F2fs is volgens de Samsung-ontwikkelaars gebaseerd op een vernieuwde logstructuur die huidige lees- en schrijfproblemen van flash teniet doet.


    Tool is beschikbaar
    De code is volgens Samsung gemakkelijk te implementeren in de Linux-kernel. Iets wat Linux-kernelontwikkelaar Greg Kroah-Hartman enthousiast op zijn Google+ pagina onderschrijft. Op open soure ontwikkelsite Sourceforge is inmiddels de f2fs-tool beschikbaar gekomen.


    Samsung profileert zich steeds verder op het gebied van flashgeheugen. De chipfabrikant startte in augustus de productie van een nieuwe generatie flash-chips. Deze eMMC-chips zijn volgens Samsung maar liefst vier keer sneller dan het huidige mobiele opslaggeheugen.


    Bron: http://webwereld.nl/

  • Guest, wil je besparen op je domeinnamen? (ad)

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!