Gezocht: 11.700 IT-specialisten

  • Er staan op dit moment 11.753 vacatures open waarin gezocht wordt naar ICT’ers. Een enquête wees uit dat er een tekort is de ICT sector.
    Als reddingsmiddel wordt er onder meer gekeken naar het onderwijs.


    De lessen Informatica in de scholen vinden ze heel belangrijk, vooral om de jeugd bij te brengen wat informatica voor de maatschappij kan betekenen. In de lerarenopleiding gaat ook extra aandacht naar technologie.


    Volgens Agoria, de koepelorganisatie, is er in de eerste plaats vraag naar business-consultants (3.472 beschikbare vacatures) en ontwikkelaars van soft- en hardware (1.853).
    In het Vlaams gewest is het aantal niet ingevulde ICT-jobs het grootst (8.000), maar ook in het Brussels gewest (2.000 – 3000) en het Waals gewest (1.000 tot 1.500) is het gebrek groot.


    Aangezien het belang van ICT de komende jaren nog zal groeien zal het tekort de komende periode alleen nog maar groter worden.
    Daarnaast ziet Agoria ook profijt in het bijscholen van ouderen.


    Waar zit jij momenteel in je leven? Aan het studeren, net afgestudeerd, op zoek naar werk of reeds ergens aan de slag?

  • Ook vind ik dat de informatica leerkrachten op school Google Chrome moeten gebruiken, en ook op alle computers hebben staan zodat de leerlingen wat minder Internet Explorer gaan gebruiken.
    (gelukkig zijn de leerlingen bij mij in de klas slim genoeg en weten ze dat IE veel trager is) :thumbup:

  • Ook vind ik dat de informatica leerkrachten op school Google Chrome moeten gebruiken, en ook op alle computers hebben staan zodat de leerlingen wat minder Internet Explorer gaan gebruiken.
    (gelukkig zijn de leerlingen bij mij in de klas slim genoeg en weten ze dat IE veel trager is) :thumbup:



    + Eindelijk iemand die het snapt. Ik zeg het ook al zo vaak tegen mijn vrouw. Maar die zegt altijd : Ik vind het zo onhandig!
    Dat noem ik onzin.

  • Dat is het hem nou juist he,
    Ze zijn allemaal IE gewoon en willen niet naar een andere browser overstappen, zou was dat bij mijn ouders ook,
    tot ik hun zei dat er zeer groot virus opzat en ze echt Google Chrome moesten gebruiken ( :P )
    Toen zijn ze wel overgestapt naar Google Chrome omdat ze dachten dat de hele computer zogezegd ging kapot gaan, en nu willen ze niets anders dan Google Chrome

  • Het feit dat leerkrachten bijvoorbeeld niks over computers weten is omdat hun jeugd er dan ook niet mee vol zat.


    Op mijn school zijn 80% van de leerkrachten oud(gem. 60 jaar), zelf weten ze niet hoe ze geluid aan zetten of dergelijke.
    Maar die overige 20% weet dat weer wel, die 20% behoort ook tot de categorie jonge leraren(gem. 30 jaar).

  • Als iedereen al minstens Firefox zou gebruiken, zou de wereld er al stukken beter uit zien.
    Mijn ouders hebben 2 dagen geleden een virus op hun pc gehad, omdat ze internet explorer gebruikten (in combinatie met een oudere versie van java).
    Firefox blokkeert tenminste oude java versies en beschermt de gebruikers tegen zichzelf.


    We zien het probleem goed genoeg bij ons, we vinden geen goede IT specialisten (vooral programmeurs)...

  • Vaak is het ook de interesse van een persoon die wel bij computers moet liggen. Okay, we gebruiken allemaal tegenwoordig de computer wel, maar dat betekend niet dat iedereen hun interesse daar ligt. De gemiddelde gebruiker gebruikt het voor Facebook, Google, DigiD, online aankopen en wat boekhouding, maar daar blijft het ook bij.
    Als mensen geïnteresseerd zijn in computers gaan ze zelf wel experimenteren met computers en daar hoeft de overheid naar mijn mening niet bij te helpen.


    Ik merkte in het eerste jaar van mijn HBO Informatica opleiding dat ongeveer de helft die de opleiding had gekozen, nog nooit kaas had gegeten van wat meer de "kern" van computers. Ik kan mij nog herinneren dat we met 500 man het jaar in waren gegaan en dat we het jaar zijn geëindigd met 150 man. Sommigen wisten niet eens hoe ze een programmatje moesten gebruiken in de command prompt.


    Ik merkte hoe groot mijn irritatie was aan de lack aan kennis van die mensen waar ik dan een groepje mee moest vormen om een opdracht voor een heel semester te maken.


    Als ze vanuit de overheid de keuze voor een Informatica willen stimuleren, zal dit alleen maar ervoor zorgen dat veel mensen de opleiding doen omdat ze óf niet weten wat ze moeten doen als vervolgstudie óf het gewoon doen omdat het ze 'wel' leuk lijkt maar ze verder nog nooit iets gedaan hebben met computers.


    Alle mensen die al veel met computers doen en ook nu al op jonge leeftijd zijn begonnen met programmeren, verwelkom ik met mijn grootste genoegen op de opleiding Informatica. Maar deze mensen vinden deze opleiding zelf wel, zonder dat er een stimulans nodig is.

    Kast: HAF922 | CPU: I7-930 @ 4.0GHz | CPU Cooler: Noctua NH-D14 | HDD0: Crucial M4 128GB, HDD1: Kingston SSD 64GB, HDD2/3: WD Black & Green 1TB, HDD4: Seagate 1.5TB | Mem: Kingston HyperX 12GB @ 1600MHz | Graphics: Crossfire HD6970 | Res: 5760x1080

  • Omdat ik vreesde dat een opleiding informatica voor mij te saai zou zijn, heb ik doelbewust economie gekozen.
    ICT was mijn hobby, welke ik al sinds mijn 12 jaren beoefen.
    Daardoor wist ik al veel en vreesde ik me te vervelen in de klas.
    Gevolg: ik ben economie gaan studeren, met specialisatie ICT management.

  • Hallo koen.


    Ben je toen doorgegaan met Management en of Finance en Control?


    Ik denk nog soms achteraf. Zou ik niet beter ICT hebben kunnen leren dan de boekhouding?
    Een positief iets zit er aan. Leuke belastingvoordeeltjes. In 10 jaar nog niks een de belasting betaald maar altijd geld terug gekregen.

  • Momenteel werk ik voor een communicatie bedrijf, zonder dat ik daar een opleiding voor heb gedaan. Echter, zal ik volgend schooljaar de opleiding Communicatie, Media en Design gaan volgen om toch ook de fijne kneepjes van het vak te leren. Al denk ik dat ik meer zal leren van de praktijk (werk), dan dat ik op school zal leren. Maar helaas is een papiertje in Nederland heel belangrijk... :sleeping:

  • Maar helaas is een papiertje in Nederland heel belangrijk...


    Helaas wel ja.
    Heb gehoord dat het in Duitsland nog erger is, die willen papieren papieren en papieren zien.


    Ik merk het wel nu ik zelf ook weer verder aan het leren ben op het gebied van de boekhouding.
    Doe op het moment een opleiding Fiance en Control (FO).

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!