Google schrapt waarschuwing in Chinese zoekresultaten

  • Google waarschuwt Chinese gebruikers niet meer dat hun verbinding wordt verbroken als ze zoeken naar gevoelige woorden. De algehele toegang tot Google zou onder de melding hebben geleden.


    Google is gestopt met het waarschuwen voor verbindingsproblemen bij zoekopdrachten die door de Chinese overheid gecensureerd worden, schrijft Techcrunch. Als naar een gevoelig onderwerp wordt gezocht, kan de verbinding van de gebruiker tijdelijk worden geblokkeerd. De melding moest gebruikers de kans geven om naar alternatieve termen te zoeken om te voorkomen dat hun verbinding tijdelijk werd verbroken. Google schrapte de melding in stilte, maar het werd ontdekt door de anti-censuurblog Greatfire.org.


    Google's melding was voorzien van een link naar een uitleg over internetcensuur in China en bevatte te tekst: "Uw zoekopdracht naar [zoekwoord] in China kan uw verbinding met Google korte tijd verbreken. Deze onderbreking is niet te wijten aan Google." De waarschuwing is nu verdwenen omdat gebruikers volgens Google door de melding problemen zouden hebben met überhaupt toegang krijgen tot Google's zoekdiensten. Mogelijk dreigden de Chinese autoriteiten volgens Techcrunch om Google helemaal te blokkeren als de melding bleef staan.


    Blokkade
    Google weigert zijn zoekresultaten in China te censureren, waardoor de verhouding van het Amerikaanse bedrijf met de Chinese autoriteiten slecht is. In november werd Google tijdens het congres van de Communistische Partij nog een hele dag geblokkeerd. YouTube wordt in het Aziatische land al sinds 2009 geblokkeerd.


    Legitimatie
    De Chinese overheid wil internet nog strenger controleren. Zo nam de overheid eind vorige maand een nieuwe wet aan die internetgebruikers verplicht zich te legitimeren bij providers, zodat ze makkelijker om hun surfgedrag zijn aan te spreken.


    Bron: http://webwereld.nl/nieuws/112…inese-zoekresultaten.html

  • Guest, wil je besparen op je domeinnamen? (ad)
  • Een blokkade voor het zoeken van bepaalde termen lijkt mij wel heel drastisch 8|

    O o
    /¯/__________________________/¯¯
    | <๖ۣۜJunior Front-end Webdeveloper/>
    \_\¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯\__
    /||\
    /¯\
    Never be afraid to try something new. Remember that a lone amateur built the Ark. A large group of professionals built the Titanic.

  • Ik vind het zelf een zeer lage en domme zet.
    Al die oorlogen en verbiedingen etc.


    Kan er nou nooit eens een beetje vrede op aarde zijn? tssss;..


    Hallo,


    Dit heeft niks te maken met vrede. Dit is een soort van communistische dictatuur.


    Denk daarbij dat een dictatuur of het communisme niet per definitie iets slechts hoeft te zijn. Integendeel, het ware communisme is iets goeds. Enkel de uitvoering ervan zoals in bijvoorbeeld China is niet humanitair vriendelijk volgens onze Westerse normen.


    Mvg,
    Tim

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!