Firefox plug-in versleutelt duizenden websites

  • Er is een nieuwe versie van de populaire Firefox plug-in HTTPS Everywhere verschenen, die het verkeer tussen de browser en duizenden websites versleutelt. De plug-in werd in 2010 door de Amerikaanse digitale burgenrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation (EFF) gelanceerd en is in samenwerking met het Tor Project ontwikkeld. De plug-in zorgt ervoor dat websites die het ondersteunen standaard via HTTPS worden benaderd, in plaats van HTTP. Hierdoor kunnen derden de inhoud van het verkeer tussen de gebruiker en website niet bekijken.


    Inmiddels zouden 2,5 miljoen mensen de plug-in gebruiken. De EFF benadrukt dat het niet het gebruik van HTTPS Everywhere monitort, maar wel het aantal downloads kan bekijken. In HTTPS Everywhere 3.0 is versleuteling van 1500 extra websites toegevoegd.


    "Het is onze schatting dat HTTPS Everywhere 3 volgend jaar tenminste honderd miljard pagina's en triljoenen individuele HTTP requests zal versleutelen", zegt Peter Eckersley. Die merkt op dat de HTTPS-ondersteuning van sommige websites niet helemaal goed werken. In dit geval kunnen gebruikers via een enkele muisklik een uitzondering maken.


    Bron: http://secuity.nl/

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!