Diginotar failliet verklaard

  • De Haarlemse rechter heeft dinsdag Diginotar failliet verklaard. Het bedrijf was in opspraak, omdat de veiligheidscertificaten van websites niet waterdicht waren.
    Vorige week eiste toezichthouder OPTA dat Diginotar uitgegeven certificaten moest intrekken en dat het ook geen nieuwe mocht uitgeven.


    Door ontvreemde valse certificaten kon de betrouwbaarheid van veel overheidswebsites niet meer worden gegarandeerd.


    Overheid belangrijke klant
    Eerder zegde minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken het vertrouwen in het bedrijf op. De overheid was een belangrijke klant van DigiNotar.


    Onderzoek
    Inlichtingendienst AIVD en het Openbaar Ministerie doen nog onderzoek naar de digitale inbraak bij DigiNotar die het begin was van de crisis rond de veiligheidscertificaten.


    Afwikkeling
    Het Amerikaanse moederbedrijf Vasco Data Security belooft in een verklaring te zullen samenwerken met de curator en er alles aan te zullen doen om de zaak voor werknemers en klanten zo goed mogelijk af te wikkelen.


    Weerbaarheid
    Ministers Donner van Binnenlandse Zaken en Opstelten van Veiligheid ondernemen actie om de weerbaarheid tegen internetinbraak te vergroten. Zo komen er extra eisen voor bedrijven die de certificaten voor overheidswebsites leveren. Ook willen ze dat er een meldplicht komt voor ICT-incidenten voor organisaties die cruciale maatschappelijke functies vervullen.


    Staatsveiligheid
    Die digitale problemen bij de overheid zijn groter dan alleen Diginotar: de staatsveiligheid blijkt het afgelopen jaar liefst 14 keer in gevaar te zijn geweest. Zeven keer was zelfs sprake van een gerichte cyberaanval op Nederland.


    Bron: http://www.bnr.nl/programma/bn…inotar-failliet-verklaard


    __________________________________________________________________


    Hadden jullie dit zien aankomen?

  • uiteraard, ze moesten alle certificaten terug trekken en ze mochten geen nieuwe meer uitgeven, dus ja dan is het wachten eigelijk op de uitspraak,


    dus het was niet onverwacht, het was enkel wachten tot het uitgesproken werd, en nu kan het moederbedrijf achter Diginotar weer rustig verder

  • WHaha,


    Patrick, denk je echt dat het zo simpel te werk gaat?


    Dit gaat het moederbedrijf namelijk nog goed in de haren zitten.. ;)

    1) Eigenaar & CEO // iSenses
    2) Eigenaar & CEO // HoodGangster
    3) Co-Owner & Captian @WMCity V3.

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!