Dating software - eigen dating site beginnen?

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Het voldoet zeker weten wel, er is hier geen enkel probleem.

   Zolang jij aangeeft dat er fictieve profielen aanwezig zijn en er er geen afspraken mee mogelijk zijn zit je veilig.

   Tevens is het bij dit pakket niet alleen maar nep, men kan ook echte mensen vinden, bijvoorbeeld wanneer jij je zult registreren als Tim, dan kan je ook een Bert of Suzanne vinden en gewoon serieus een afspraak mee plannen.

   Er zijn dus zowel fictieve als niet fictieve profielen.
  • Tim wrote:

   Als ik het zo lees voldoet het pakket niet aan de voorwaarden die de ACM stelt voor dergelijke websites. Klopt dat?
   acm.nl/nl/publicaties/datingwe…isleiden-met-nepprofielen
   acm.nl/sites/default/files/doc…ragscode-exploitanten.pdf
   Geen idee of België dit ook heeft?

   Opzich is het altijd beter om “echt” volk te hebben. Hoe meer “echt” volk. Hoe meer verkeer je zal krijgen.
  • Daarom gaf ik inderdaad al aan dat ook echte mensen zich gewoon kunnen aanmelden en vrij zijn om met elkaar af te spreken.

   In België is het zeker niet van toepassing inderdaad @Aaron

   Tevens staat het ook al aangegeven op de site van ACM

   • Consumenten moeten duidelijke informatie krijgen over de status van de gebruikte profielen (aangeven welke nep zijn), zodat consumenten weten waar ze aan toe zijn voordat ze een overeenkomst aangaan; *** Dit geef je dus van te voren al aan. ***
   • Bij vragen moet de chatoperator eerlijk zijn over zijn of haar hoedanigheid; *** wanneer een profiel dus nep is en operator moet een bericht beantwoorden dan moet men aangeven dat profiel liever wil chatten en niet kan afspreken ***
   • Kwetsbare consumenten moeten extra worden beschermd: de chatoperator moet de kwetsbare consumenten waarschuwen dat zij met een chatoperator praten en niet met de persoon die in het profiel staat beschreven. *** net als hierboven beschreven, dit geef je gewoon netjes aan bij profielen in Nederland, dan ben je volledig safe en dan nog zijn er genoeg mensen die gewoon behoefte hebben aan een gesprek ***
   Wellicht handig om je daar iets dieper in te verdiepen @Tim, dan zul je gewoon zien en merken dat dit een legaal pakket is en toegestaan is zolang je je maar zelf aan de regels zult houden.
  • In België niet van toepassing? Het principe van misleidende reclame en oneerlijke handelspraktijken is geharmoniseerd binnen de EU, waar ook België onderdeel van is. Zie bijvoorbeeld de Richtlijn oneerlijke handelspraktijken en Richtlijn inzake misleidende reclame en vergelijkende reclame. Als ik jou was zou ik je daarin iets beter verdiepen ;) Als je dat wilt doen, zie de leidraad van de ACM.


   ACM wrote:

   Daarbij houdt de ACM in het oog dat de Europese richtlijnen die de basis vormen voor de nationale wettelijke bepalingen voor consumentenbescherming uitgaan van maximum harmonisatie.   Gelet op de functionaliteiten autoresponder en mass teaser en het moderator systeem. Gelet op de zinsnede "Ook bleek dat chatoperators die namens de fictieve profielen chatgesprekken voeren met consumenten onvoldoende duidelijkheid verschaften over de authenticiteit van het betreffende profiel en daarmee de aard van dienst." van de ACM in een toezegging


   Dat van profielen verwachtte ik al dat het wel goed zou zijn, maar zeker was het niet omdat het niet vermeld is.

   Het kan zijn dat alles goed is. Ik ken niet de exacte specificaties van het pakket. Maar daarom vraag ik er ook naar. De ACM is er nu scherp op :)
   Master student IT-recht en Master student Ondernemingsrecht & software ingenieur
   My Personal profile
   My professional profile (LinkedIn/CV)
  • Tim wrote:

   In België niet van toepassing? Het principe van misleidende reclame en oneerlijke handelspraktijken is geharmoniseerd binnen de EU, waar ook België onderdeel van is. Zie bijvoorbeeld de Richtlijn oneerlijke handelspraktijken en Richtlijn inzake misleidende reclame en vergelijkende reclame. Als ik jou was zou ik je daarin iets beter verdiepen ;) Als je dat wilt doen, zie de leidraad van de ACM.

   *** Niet helemaal eens door ervaring hiermee gehad te hebben, te lang verhaal om hier te zetten maar in België ben je meer dan safe dan in Nederland, Nederland wil ook prima, wanneer men dit aangeeft op de site nogmaals door middel aan te geven dat er fictieve profielen zijn en dergelijke.

   ACM wrote:

   Daarbij houdt de ACM in het oog dat de Europese richtlijnen die de basis vormen voor de nationale wettelijke bepalingen voor consumentenbescherming uitgaan van maximum harmonisatie.
   Gelet op de functionaliteiten autoresponder en mass teaser en het moderator systeem. Gelet op de zinsnede "Ook bleek dat chatoperators die namens de fictieve profielen chatgesprekken voeren met consumenten onvoldoende duidelijkheid verschaften over de authenticiteit van het betreffende profiel en daarmee de aard van dienst." van de ACM in een toezegging


   *** Functies zijn inderdaad aanwezig, klopt, men kan hier wel of geen gebruik van maken, dat is wat men zelf wilt. Er zijn inderdaad chatoperators genoeg aanwezig die niet de regels volgen, gelukkig hebben wij daar verder niets mee nodig en verkopen wij enkel maar de pakketten hiervoor, wat men daar zelf mee wil of gaat doen is natuurlijk ieder voor zich. Ik zal inderdaad men aanraden om het een en ander te volgen (daarvoor zijn er ook handleidingen en dergelijke aanwezig) We doen ons best om alles zo goed mogelijk uit te leggen en men op de hoogte te brengen, wat ze met die informatie doen daar hebben wij geen invloed op, men weet echter wanneer ze een site als dit willen beginnen wat de voor- en nadelen kunnen zijn.


   Dat van profielen verwachtte ik al dat het wel goed zou zijn, maar zeker was het niet omdat het niet vermeld is.


   *** Wij zijn bij de verkoop van in de advertentie dit niet verplicht te melden, echter wanneer men naar meer informatie vraagt leggen wij dit wel uit, tevens ook altijd voor de verkoop zodat men toch een 'fijn' gevoel erbij kan hebben en wij achteraf niet aansprakelijk zijn.

   Het kan zijn dat alles goed is. Ik ken niet de exacte specificaties van het pakket. Maar daarom vraag ik er ook naar. De ACM is er nu scherp op :)


   *** De ACM is er inderdaad al een tijdje scherp op, ik geef ze niet helemaal ongelijk maar ook weer niet helemaal gelijk, we leven nog altijd in Nederland, een vrij land, waarin we normaal gesproken allemaal een eigen mening mogen hebben of willen weten wat we zelf doen, wanneer men besluit om te betalen voor een bericht op een site dan doet men dit zelf, niemand verplicht men om te kopen, het registreren is gratis, men krijgt 2 credits, in de voorwaarden staat van hoe en wat precies duidelijk aangegeven (wanneer iemand een site goed op orde heeft) wanneer men hier dan niet naar kijkt of juist alsnog aandacht wilt, waarom dan niet? Maar daar gaan wij natuurlijk niet over, nogmaals wij verzorgen de pakketten, wat men er zelf mee doet dat is volledig aan hun zelf.