Database update niet?

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • by the way:

   Aaron wrote:

   Heb je ob_start(); ... staan in je script?
   Ik ben een (groot) voorstander van het (correct :)) gebruik van output buffering, maar als dat wordt gebruikt om "headers already sent" of soortgelijke foutmeldingen onder het tapijt te vegen dan zit je pagina-opbouw niet snor he :).

   Vaak houdt dat in dat functionaliteit die geen onderdeel uitmaakt van, noch onderdeel zou mogen zijn van het genereren van output (het uitpoepen van de HTML-pagina) dwars door deze output heenloopt. Bijvoorbeeld dat je nog even een formulier-verwerking tussendoor fietst met een headertje en dat je daarna in één ruk doorgaat met het weergeven van het desbetreffende formulier in een HTML-pagina.

   Dit is dan weer een indicatie dat je de verschillende acties die een verzameling code/functionaliteit verzorgt niet goed hebt gescheiden. Denk bijvoorbeeld aan een contact- of inschrijfformulier waarbij de verschillende acties altijd min of meer de volgende zijn:
   • weergave van het formulier (eventueel met kanttekeningen van fouten en hoe deze te verbeteren wanneer het verwerken mislukte)
   • verwerking van het formulier (inclusief sturen van mail, database-(trans)acties et cetera)
   • een bedankpagina o.i.d.
   Dit alles zou je echt moeten vangen in gescheiden/gecompartimenteerde acties. Als dit niet gebeurt dan is dit een recept voor onleesbare spaghetti-code, en daarmee is het fundament van je applicatie al heel erg wankel.

   The post was edited 1 time, last by FangorN ().