Bedrijfje starten

  • Beste lezer,


    Ik en twee vrienden zien het wel zitten om een (soort) bedrijfje opstarten. We vroegen ons af wat we het best kunnen doen. Kunnen we het besten onszelf inschrijven bij de KvK of 'zwart'? Wat zijn de voordelen van inschrijven bij KvK? Hoeveel betaal je eigenlijk (per jaar of eenmalig)? Wat zijn jouw ervaringen?


    Ik weet dat ik dit ook zelf op kan zoeken, maar vindt het fijner om persoonlijke ervaringen te horen.


    Alvast bedankt!

  • Als je een bedrijf wilt starten is het sowieso wel handig om je eigen mening hierin te leggen en die niet van een ander. Daarnaast heb je als bedrijf zijnde altijd een KVK Nodig, dit is in de meeste gevallen eenmalig €50,00 euro. Daarnaast wordt je automatisch ingeschreven bij de belastingdienst en dien je ieder kwartaal aangifte te doen en ieder jaar een inkomstenbelasting aangifte te doen. Doe je dit niet kan je fixse boete's oplopen.


    wat betreft het "zwart" werken, is dat sowieso ten alle tijden fout.


    Wil je legaal werken zonder een KVK, ligt het er dus aan wat je wilt gaan doen. Ook moet je er dan rekening mee houden dat facturen niet rechtsgeldig zijn zonder beide handtekeningen en je daardoor dus veel meer kans loopt op mensen die niet betalen.


    Ik raad je aan gewoon zelf met je "Vrienden" onderzoek te doen. Aangezien de meningen altijd zullen verschillen, het is je eigen ondervinding die de achtergrond van je bedrijf moet vormen.


    Veel Succes!

  • Duidelijke antwoorden! Binnenkort dus inschrijven bij de KvK. Bedoelde niet letterlijk zwart werken, maar meer 2 keer per jaar een kleine website maken voor kennis waar je dan een vergoeding voor krijgt. Maar is duidelijk als je serieus aan de slag wilt dat je wel hier en daar dat moet aangeven.

  • Je moet ineens met veel zaken rekening gaan houden als ondernemer. (lees: Mogelijk ondernemer)


    Allereerst komt de vraag bij het starten van een onderneming welke rechtsvorm. Iedere rechtsvorm heeft zijn/haar aansprakelijkheid voor de bestuurders.
    Bij een NV/BV zijn deze minder dan bij een eenmanszaak.
    http://www.belastingdienst.nl/…ordat_u_start/rechtsvorm/
    Dan komt nog de administratie.
    http://www.belastingdienst.nl/…ondernemen/administratie/Over het onderwerp administratie heb ik een tijd geleden een blog geschreven. Het is erg verstandig bij het starten van een onderneming deze ook door te lezen. Ik zie nog steeds veel bedrijven die deze grote fout maken.
    https://www.ictscripters.com/b…cturen-en-uw-boekhouding/


    https://www.ictscripters.com/b…cturen-en-uw-boekhouding/Ook moet jaarlijks een ondernemer een jaarrekening opmaken en indienen bij de Kamer van Koophandel (KvK).
    Wat hier op moet komen is verschillend per ondernemer en de winst die het bedrijf maakt.
    http://www.kvk.nl/producten-be…t-er-in-een-jaarrekening/
    Binnenkort post ik een blog over winst in een bedrijf. Ook erg interessant om mogelijk te lezen.


    Laat je vooral niet afspreken door het vele administratieve werk.
    Hopelijk heb ik jou en anderen met deze informatie kunnen helpen.

  • Ga naar een 'open dag' van de KVK, die zijn om de x aantal maanden; hierin maak je kennis met ondernemen en wordt je het een en ander uit gelegd.


    Er wordt in bovenstaande berichten over het algemeen namelijk nogal halve informatie gegeven die je wellicht op een verkeerd spoor brengen.


    PS: Een belastingadviseur kan je ook een stuk verder helpen.

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!