Sites moeten betalen voor embedden en linken radiostreams

  • Is de uitspraak terrecht? 12

    1. Ja, wat je aanbied moet je betalen (1) 8%
    2. Nee, waar halen ze het lef vandaan (11) 92%
    3. Geen mening (0) 0%

    AMSTERDAM - Websites die radiostream embedden op hun website of linken naar de stream moeten daarvoor een licentie afsluiten bij Buma/Stemra.



    Dat de rechtbank in Den Haag woensdag bekendgemaakt (pdf).
    De zaak liep tussen Buma/Stemra en Jim Souren, de eigenaar van Nederland.fm en Op.fm. Op de eerste site worden bestaande radiostreams geëmbed, bij Op.fm gaat het om het plaatsen van links naar de streams.



    Hoewel het niet gaat om een verveelvoudiging van muziek, moet toch betaald worden voor het aanbieden van streams. De rechter stelt dat de muziek in een nieuwe omgeving wordt afgespeeld en dat de website van Souren bij het linken naar de streams zichtbaar blijft. Er is daarom sprake van openbaarmaking.
    "Op grond van het voorgaande moet worden geconcludeerd dat Souren inbreuk heeft gemaakt op de rechten van de makers die zijn aangesloten bij Buma", aldus de rechter.


    Boete


    De man achter de websites moet binnen een maand de openbaarmaking staken of een licentie afnemen. Uiteindelijk kan een boete van maximaal 50.000 euro opgelegd worden. Bovendien moet Souren binnen acht weken de inkomsten en kosten van zijn websites met Buma delen.
    De organisatie ging achter de websites aan omdat er geld verdiend wordt met het aanbieden van bestaande radiostreams. Souren moet ook de proceskosten van Buma/Stemra betalen. Tot nu toe komt dat neer op ruim 25.000 euro.
    Door: NU.nl/Colin van Hoek




    Bron: http://www.nu.nl/internet/2986…-linken-radiostreams.html

  • Pff.. tim kuik.. nog even en straks word ie nog ge-lliquideerd ook nog. Dit gaat echt TE VER.

    1) Eigenaar & CEO // iSenses
    2) Eigenaar & CEO // HoodGangster
    3) Co-Owner & Captian @WMCity V3.

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!