Beloning van 50.000 dollar voor oplossing 'robocalls' VS

  • AMSTERDAM - De Amerikaanse communicatiewaakhond FTC looft een beloning van 50.000 dollar uit aan degene die een oplossing bedenkt voor de geautomatiseerde telefoontjes die in de VS veel worden gebruikt voor marketing en scams.


    De zogenoemde 'robocalls' zijn al jaren een doorn in het oog van de FTC, maar het is nog niet gelukt om het Amerikaanse publiek ervoor te beschermen.
    Bij zo'n telefoontje krijgen mensen enkel een opgenomen bericht te horen. Omdat vaste telefonie erg goedkoop is in Amerika, is dit voor bedrijven een goedkope manier om veel mensen te bereiken.


    Illegaal
    Wel zijn robocalls meestal al illegaal, tenzij de beller van tevoren schriftelijk toestemming heeft gevraagd aan degene die wordt gebeld. Toch houdt de regelgeving telemarketeers vaak niet tegen.
    Deelnemers aan de wedstrijd van de FTC krijgen tot 17 januari de tijd om een oplossing te bedenken. Een jury zal ideeën beoordelen op effectiviteit, gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om deze grootschalig te gebruiken.
    David Vladeck, het hoofd van het Bureau Consumentenbescherming van de FTC, is optimistisch over de wedstrijd: "Ons lijkt dit een effectieve manier om robocalls te bestrijden, omdat de winnaar van de wedstrijd een nationale held zal zijn."


    Politiek
    Ook tijdens het politieke campagneseizoen zullen veel Amerikanen weer robocalls ontvangen op hun vaste telefoon. Politieke campagnes zijn namelijk vrijgesteld van de regels van de FTC en mogen mensen wel ongevraagd bellen.
    Volgens onderzoek van Pew Research ontving bijna de helft van de Amerikanen een automatisch telefoontje tijdens de presidentiële verkiezingscampagne in 2008.


    Bron: http://www.nu.nl/internet/2938…lossing-robocalls-vs.html

  • Guest, wil je besparen op je domeinnamen? (ad)
  • In amerika staan ze wel wat verder qua technologie.
    Om het publiekelijk voor te stellen, om je hersens even te laten gebruiken.


    Ik denk dat ze wat meetings houden en alle koppen bij elkaar steken.
    dat ze er zelf wel fantastische oplossing uit kunnen halen.

  • Heb al een ideetje ingediend ^^ benieuwd of ik die 50 000 ga winnen.
    ---


    Robocalls zijn een doorn in het oog, en maken binnenkort ook hun opwachting in Nederland.

    1) Eigenaar & CEO // iSenses
    2) Eigenaar & CEO // HoodGangster
    3) Co-Owner & Captian @WMCity V3.

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!