Aansteker handel

  • Hey,


    Als je een webwinkel wilt beginnen bijvoorbeeld in aanstekers heb je dan een kvk nodig ?


    Ik heb mn plan en alles al klaar.


    Wat ik dan wil doen, alles inkopen dat ik een goeie voorraad heb, en enveloppen laten maken met daarin het product en een brief van de website.


    De aanstekers komen uit het buitenland en ik verkoop dan ongeveer 15 producten. Is dit dan illegaal ?


    MvG

  • KvK heb je alleen nodig als je een bepaald bedrag verdient. Hoeveel dit is, weet ik niet precies. Ik weet wel dat als je een heel plan al hebt liggen dan kan je net zo goed een btw nummer aanvragen. Ondertussen kan je gewoon al beginnen. Kijk anders hier:


    kvk18.nl

  • Oke bedankt willem!


    Maar ik ben minderjarig is dat nog een probleem?
    En de aanstekers uit het buitenland halen is dat illegaal om door te verkpen?

  • Of de handel waar je je in wilt verdiepen illegaal is, kan ik je zo niet vertellen.


    JE kan bijvoorbeeld de schulden ingaan door dingen op rekening in te kopen terwijl je het niet kunt betalen. Of als je wordt opgelicht.


    Dit zijn een paar voorbeelden, meer voorbeelden kan je ook op google bekijken.


    Nog even over je plan, is je plan ook nagekeken door andere mensen denk bijv aan een accountant. (is niet verplicht maar geef je een hoop meer zekerheid dat je met je plan ver komt)

  • Overleg wel eerst met je ouders R4, niet dat hun toeslagen gekort worden omdat jij meer gaat verdienen.


    Webshop is volgens mij sowieso KvK nodig, je mag 1 week zonder KvK draaien als je daarna wel KvK neemt.


    Voordeel is BTW die je terug kan vorderen.

  • In de nieuwe wet staat dat een kvk verplicht is voor iemand die meer dan 5 producten verkoopt per maand. Hier zit je snel op dus het is verplicht.

  • Inderdaad, ik ben ook minderjarig (Niet dat het iets uitmaakt). Hoe zit dat dan met bijvoorbeeld webhosting. Als ik bijvoorbeeld 3 klanten heb die webhosting bij mij afnemen. Mag ik dat dan zonder KvK? En bij 5 MOET ik het dus gaan kopen. Dan kan ik net zo goed mijn webhosting bedrijf weer opzetten.

  • sorry voor offtopic maar als je 50EU p/j moet betalen aan de kamer van koophandel lijkt het mij dat ze gwn zelf geld willen verdienen voor wat extra info.. het lijkt mij dan ook niet illegaal om niet te betalen, maar wel een web winkeltje te beginnen (waarbij je, je wel gewoon houdt aan de wetregels van de land waar je in zit) die kvk mag dan wel een herkenning zijn dat je te vertrouwen bent.. maar dat je er elk jaar voor moet betalen.. nou zou leuk zijn als je gewoon een webshop hebt om mensen te helpen waarmee je maar een hele kleine winst maakt dat je niet eens boven die jaarbedrag uit komt..^o) mijn mening.. en nee ik weet niet alles over de kvk mja..

    O o
    /¯/__________________________/¯¯
    | <๖ۣۜJunior Front-end Webdeveloper/>
    \_\¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯\__
    /||\
    /¯\
    Never be afraid to try something new. Remember that a lone amateur built the Ark. A large group of professionals built the Titanic.

  • Citaat van h4x0r666

    sorry voor offtopic maar als je 50EU p/j moet betalen aan de kamer van koophandel lijkt het mij dat ze gwn zelf geld willen verdienen voor wat extra info.. het lijkt mij dan ook niet illegaal om niet te betalen, maar wel een web winkeltje te beginnen (waarbij je, je wel gewoon houdt aan de wetregels van de land waar je in zit) die kvk mag dan wel een herkenning zijn dat je te vertrouwen bent.. maar dat je er elk jaar voor moet betalen.. nou zou leuk zijn als je gewoon een webshop hebt om mensen te helpen waarmee je maar een hele kleine winst maakt dat je niet eens boven die jaarbedrag uit komt..^o) mijn mening.. en nee ik weet niet alles over de kvk mja..



    In jouw geval kan je beter dan omschrijven vergoeding. je helpt mensen en krijg je een vergoeding voor, dan heb je geen kvk tot een bepaald bedrag nodig.


    Wat R4 wilt moet je wel een kvk voor hebben.

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!