Welke websites staan in jouw favorieten?

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Het het aantal Nederlandse forums voor webdevs is wel behoorlijk afgenomen laatste decennia. Vroeger had je ook nog Webmensen, Webfanaat, Scriptfreaks, PHPfreakz (PFZ) en het gevorderde PHPexperience. Nu is PHPhulp nog best actief, maar dat komt ook vanwege de naam.

   Maar tegenwoordig heb je ook StackOverflow. Daardoor zijn heel veel sites ook minder populair geworden. Bijna elke vraag die je in Google gooit, wordt beantwoord door Stack Overflow.
  • AarClay wrote:

   Webmensen, Webfanaat, Scriptfreaks, PHPfreakz (PFZ) en het gevorderde PHPexperience
   Geen vermelding voor sitemasters? :p

   AarClay wrote:

   Maar tegenwoordig heb je ook StackOverflow. Daardoor zijn heel veel sites ook minder populair geworden. Bijna elke vraag die je in Google gooit, wordt beantwoord door Stack Overflow.
   Uitermate geschikt voor de knip-en-plak generatie die enkel geïnteresseerd is in instantane genoegdoening. Dit is een van de redenen waarom communities aan het uitsterven zijn: men wil enkel een direct antwoord op een informatievraag, en liefst meteen een complete oplossing, het gaat niet (langer) over het proces van het vinden van een oplossing. Het antwoord met de hoogste score is ook niet altijd de "beste" oplossing, en neemt ook niet altijd het (onderliggende) probleem weg (wat ook vaak zelf gecreëerd is).

   Daarnaast wordt er ook voorbij gegaan aan het inspecteren van een juiste aanpak. Jammergenoeg wordt dit ook gevoed door forums die enkel een rechtstreeks antwoord geven op een rechtstreekse vraag, terwijl, ik zou haast zeggen in 9 van de 10 gevallen, het enige antwoord waar de vragensteller het meest bij gebaat is "Je aanpak is verkeerd." is.

   Ik heb verder niet echt specifieke sites waar ik permanent op zit, behalve wellicht ictscripters en phphulp. Als ik informatie wil hebben over een onderwerp dan gooi ik dit in de zoekmachine. De vragen die mensen hebben zijn namelijk zelden uniek of nog nooit eerder gesteld. Nagenoeg altijd is iemand anders al ergens tegenaan gelopen en/of heeft een oplossing verzonnen voor een bepaald probleem.

   Het is ook aan te raden om verschillende bronnen te raadplegen over eenzelfde onderwerp, dus in dat opzicht is het niet erg zinvol om je te beperken tot het handjevol websites waar je normaal op zit.