Posts by Stefan.J

    Aha, ik ben zelf bijna klaar en zit op de HAN. Over twee weekjes studeer ik als het goed is af. :)


    Dependency injection houdt in dat alle benodigde dependencies voor een class worden ingeladen door een dependency injection container. In jouw geval maakt je Dispatcher bijvoorbeeld gebruik van het Request object. Je zou dan in je code de dispatcher opvragen uit de context, bijvoorbeeld:


    PHP
    $context->getObject('Dispatcher');


    De dispatcher heeft vervolgens de volgende constructor:


    PHP
    class Dispatcher {
    
    
      private $request;
    
    
      public function __construct(Request $request) {
        $this->request = $request;
      }
    }


    De context zorgt er vervolgens zelf voor dat de Dispatcher de Request binnen krijgt. Dit is denk ik iets de eenvoudig uitgelegd, maar ik zal wellicht volgende week wel eens een DI container in elkaar prutsen in PHP.


    In Java zijn verschillende (goede) voorbeelden te vinden zoals Spring Context, Google Guice en PicoContainer.

    Aha, op welke hoge school zit je?


    Dependency injection staat in principe los van het gebruik van interfaces. Misschien kun je wat rond kijken op het internet voor informatie? Mocht je er vragen over hebben hoor ik het natuurlijk graag.


    Goed dat je de feedback positief oppakt!

    Ik heb op GitHub zojuist je project bekeken. Enkele dingen vallen mij op:
    - Je begint je class JavaDoc altijd met de naam van de class. Dit is overbodig, exporteer de JavaDoc maar eens met PHPDoc.
    - Je hebt common functies. Waarom zitten deze functies niet in de correcte classes?
    - Je gebruikt een underscore als prefix voor private (en protected?) velden. Waarom doe je dat? Heeft het echt toegevoegde waarde?
    - Meerdere classes zijn singletons in je framework. Negen van de tien keer heb je singletons helemaal niet nodig. In jouw geval denk ik ook niet. Singletons hebben veel nadelen.
    - Waarom is een Controller een ResourceLoader? Die link zie ik niet, volgens mij is dat een fout in je architectuur.


    Ik zie overigens wel dat je niet maar zo iets doet, en wel degelijk kan programmeren. Doe je ook een opleiding zoals Informatica of hobby je alleen?


    De beste toevoeging die je naar mijn mening kunt doen, is dependency injection. Dat maakt het hele boeltje een stuk overzichtelijker.

    Allereerst over een stichting: Een stichting mag inderdaad geen winst maken. Dat betekent echter niet dat je niet goed kunt verdienen aan een stichting. Je kunt op allerlei verschillende manier er prima voor zorgen dat er uit een stichting genoeg geld naar jou toe komt rollen. Maar daar gaat deze discussie niet over.


    Er wordt hier ook (op een gepaste manier) gediscussieerd over welke goede doelen het waard zijn om geld naartoe te doneren. Het Longfonds is een stichting die geld inzamelt om onderzoek te doen naar voornamelijk welvaartsziekten. Dat zijn problemen die wij in Nederland tegen komen, maar waar ze in de meeste Afrikaanse landen niet aan toe komen, simpelweg omdat ze 'grotere' problemen hebben. Maar mag je niet je eigen problemen hebben omdat er grotere problemen bestaan in de wereld? Stel je je aan als je depressief bent terwijl je een dak boven je hoofd hebt en te eten hebt terwijl miljoenen mensen dat niet hebben? Nee, natuurlijk niet. Het feit dat er mensen zijn die grotere problemen hebben als jou betekent absoluut niet dat jou problemen niets voorstellen. Alle doelen van goede doelen zijn belangrijk, het is jouw voorkeur waar je je geld wel en niet aan wil uitgeven.


    Daarnaast het vraagstuk of het geld van goede doelen wel goed besteed wordt. Een directeur heeft een zeer gespecialiseerde functie, die lang niet iedereen kan uitvoeren. Daarom kost een goede directeur veel geld, zo werkt ons kapitalistische stelsel nu eenmaal. Goede doelen worden daarnaast goed in de gaten gehouden, en kunnen niet zomaar al het geld wegsjoemelen. Dat betekent absoluut niet dat je niet kritisch mag zijn. Maar om nu te zeggen, ik geef wel helemaal niets want er wordt toch niks mee gedaan, dat vind ik een beetje kort door de bocht.


    Zelf geef ik altijd iets als er iemand aan de deur komt voor een goed doel. Heb er al wel eens overna gedacht middels een maandelijkse donatie een goed doel te steunen, maar dat doe ik wel als ik straks werk heb. :)

    Beveiligingslek of een feature? Wat dacht je ervan als je je computer onbeheerd achter laat, dat niet alle onbeveiligde opgeslagen wachtwoorden achterhaald kunnen worden? Als je in IE de wachtwoorden hebt vastgelegd kun je met de developertools ook eenvoudig het wachtwoord achterhalen.


    Je moet gewoon weten wat het risico is van het opslaan van wachtwoorden...

    Volgens mij bedoeld hij dat hij de variable x een andere waarde wil geven:


    Code
    var a = 1;
    a = 2;
    
    
    //Het volgende werkt ook, maar is afgeraden omdat zodoende alles in de global scope terecht komt wat je echt niet wilt:
    b = 1;
    b = 2;
    Citaat

    Naar wie moet je gaan als je probleem met lars of willem hebt?
    Ik vindt Ruben en stefan daarvoor erg goed kon met hun wel wat regelen


    Naar mijn mening kan dat nog steeds. Als er problemen zijn met crewleden worden deze altijd intern opgelost en krijgt het betreffende crewlid dat ook te horen. Welk crewlid je aanspreekt om je probleem te melden is daarom niet zo belangrijk. Crewleden aanspreken met een lagere functie is natuurlijk minder praktisch, daarom stellen we als crew altijd dat je een hoger crewlid aanspreekt als je problemen hebt met een ander crewlid. Maar mocht je bijvoorbeeld onenigheid hebben met Koen, dan kun je dat best bespreken met bijvoorbeeld een beheerder. Uiteindelijk bespreken we het intern toch met ons allen, of met alle betrokkenen.

    Tims oplossing ben ik het mee eens, zou het iets anders noteren:


    PHP
    array(
        'news.php' => array('title' => 'Nieuws', 'active' => 'Berichten'),
        'games/index.php' => array('title' => 'Spelletjes'),
    );

    Dit onderwerp is al erg vaak aan bod geweest, voor al mijn uitspraken erover tot nu toe:
    http://ictscripters.com/index.…3764&highlight=PDO+MySQLi


    Ik denk niet dat er een verschil zit in de moeilijkheidsgraad of de leercurve van beide, niet in mijn opzicht althans. PDO ondersteunt in tegenstelling tot MySQLi meerdere databases, met MySQLi ben je gebonden aan MySQL. Of je dat erg moet vinden, licht aan de context. PDO vind ik persoonlijk prettig vanwege de mogelijkheid named parameters te gebruiken terwijl MySQL dat niet eens toestaat.


    Verder kun je de API's eens vergelijken en kijken wat je prettiger lijkt werken.

    Je kunt wel roepen dat je liever een Windows omgeving hebt dan een Linux omgeving of andersom, maar feitelijk ligt het aan de toepassing. Moet ik een SharePoint-applicatie bouwen, dan doe ik dat op een Windows omgeving. Een PHP-applicatie zou ik onder Linux draaien.


    Wat is jou toepassing TS?

    M.Martens: Je suggesties zijn een beetje uit de lucht gegrepen en hebben niets met de vraag te maken...


    In je SQL-code heb je gebruik gemaakt van qoutes waar je backtics (of helemaal niets) zou moeten gebruiken. Ook weet ik niet of de laatste komma wordt geaccepteerd.


    Een paar andere suggesties: Waar zijn je indexen? Waar zijn de lengtes van de velden? Moeten alle velden echt VARCHAR zijn?


    Voor de volgende keer, vermeld je foutmelding. Dan kunnen we een stuk gerichter antwoorden.

    kevinkrs: Van mij mag je Java een verschrikkelijke taal vinden (ik ga het niet met je eens worden), maar onderbouw dan wel waarom. Dit slaat nergens op.


    Het kan zeker geen kwaad een andere taal te leren. Maar dat je OOP niet goed kan leren in PHP ben ik het niet mee eens. Object oriëntatie heeft namelijk niets te maken met zaken als type safety. C is trouwens een taal die geen object oriëntatie ondersteund, C++ wel.

    Er worden in dit topic veel onwaarheden verteld:


    Citaat

    Ook moet je, zoals ik al in het voorbeeld gedaan heb, een naam meegeven. Kan je controleren welk formulier is verstuurt.


    Een submitknop hoeft geen naam te hebben. Gevolg is dat de value niet wordt meegestuurd, maar daar heb je toch geen boodschap aan. Submit knoppen zonder naam zijn daardoor vrij gebruikelijk. De submitknop werd dan nog prima.


    Citaat

    je form heeft nog altijd geen naam?


    Een form-element hoeft geen name-attribuut te hebben. Als hij deze heeft wordt deze ook niet mee gestuurd in de POST of GET data.


    Citaat

    De method POST moet veranderd worden naar kleine letter, in dit geval post gewoon.
    Anders zul je volgens mij krijgen dat hij alle POST value in de URL zal dumpen.


    Enerzijds klopt dit wel. XHTML verplicht te waarden POST en GET met kleine letters, maar mijn ervaring is dat browser zich daar niet druk om maken. Ik weet niet hoe dit zit met de huidige HTML 5 standaard. Wellicht weet iemand dit? Zoek het anders even op.

    Ik heb het topic in originele staat hersteld. De beginpost vind ik niet opschepperig overkomen. Wel zet ik mijn vraagtekens bij het feit dat je naar twee jaar, zonder educatie, op je 15e object oriëntatie prima onder de knie hebt. Dat kan ik verkeerd hebben, maar ook ik dacht veel eerder te snappen hoe object georiënteerd programmeren in zijn werk gaat, dan dat ik het werkelijk goed kon. Verder vind ik niet dat de TS een verhaal houdt wat ongelovig overkomt..


    Mijn vraag is, welke kant wil je op? Kun je ons een iets beter beeld geven van je huidige kennis (misschien code voorbeelden?)? Dan kunnen we je beter helpen met je vraag.

    De eregi functies accepteren een reguliere expressie, bijvoorbeeld:


    ^[A-Za-z0-9]+$


    Om alles te accepteren wat bestaat uit letters, hoofdletters en cijfers met een minimale lengte van een karakter. De preg_* functies accepteren ook een reguliere expresse, maar daaromheen moeten delimiters komen om de reguliere expressie te onderscheiden van de modifiers (welke door eregi_* functies niet ondersteunen, bijvoorbeeld:


    /^[A-Z0-9]+$/i, of
    #^[A-Z0-9]+$#i


    Deze betekenen allebei hetzelfde als de bovenstaande reguliere expressie, de i is namelijk de modifier om de reguliere expressie hoofdletter ongevoelig te maken.


    Voor de documentatie:
    http://www.php.net/manual/en/ref.pcre.php
    http://www.php.net/manual/en/r…cre.pattern.modifiers.php

    Mocht je voor de opleiding informatica kiezen hoef je niet te vrezen dat je geen ban zult krijgen. Het aantal gevraagde ontwikkelaars is groeiende, en die groei houdt voorlopig nog wel aan. Steeds meer processen worden geautomatiseerd, en dat vraagt om nieuwe ontwikkelaars.


    Citaat

    programmeren bestaat al bijna 50 jaar, ik zie nu niet meteen waarom dat plots zou veranderen :)


    De softwareontwikkeling verandert juist gigantisch snel. Je zou ook moeten zeggen, pas 50 jaar, en niet al 50 jaar. In vergelijking met andere beroepen is 50 jaar erg kort. De programmeertalen van 50 jaar geleden zijn inmiddels al lang niet meer gangbaar. Maar naast de programmeertalen, veranderd de hele omgeving gigantisch snel. Zo wordt er langzamerhand steeds meer gebruik gemaakt van Agile-ontwikkelmethoden, en die zijn pas opkomende in de laatste 5 of 10 jaar. Maar iets wat de meeste forumlezers hier meer aanspreekt is wellicht de ontwikkeling van de webtechnieken. Zo zijn echte Javascript frameworks zoals AngularJS pas een jaar (?) in opkomst.


    En dat is ook juist wat ik in de softwareontwikkeling zo aantrekkelijk vind: Je blijft leren, je raakt nooit uitgeleerd. Ook al ontwikkel je altijd met dezelfde programmeertaal, dan nog kom je steeds nieuwe dingen tegen.


    Maar toch, je keuze voor je opleiding moet je berusten op je interesse, en niet zozeer op de kans of je een (goede) baan kunt krijgen. Daarbij geloof ik niet dat iemand die geen echte interesse in zijn vak heeft, het ooit ver zal schoppen.

    Citaat

    oh jawel hoor, zelfs als je het door jan doedel laat maken, zolang je maar de resultaten levert, en deadlines behaalt


    Informatica is toch echt wel een vak. Natuurlijk moet je niet alles zelf in elkaar prutsen, maar dat betekent niet dat je zomaar iedereen het werk kan laten doen. Expertise heb je er zeker wel voor nodig.


    Wat betreft wiskunde: Gevoel voor logica is belangrijker. Maar zodra je dichter op de hardware werkt komt wiskunde zeker van pas. Ik wil daarmee niet zeggen dat je geen goede programmeur kunt worden als je een 3.9 hebt gehaald voor wiskunde. Algoritmes vind je vaak niet zelf uit, maar omdat je ze gebruikt, en je de goede moet kiezen, zul je ze wel moeten snappen.


    Zelf ben ik bijna afgestudeerd aan HBO Informatica opleiding van de HAN, en heb al een baan in het verschiet! Werk is er sowieso, vooral in vergelijking met de meeste branches op dit moment..

    De mooiste oplossing is denk ik een scrollbar voor de div:



    Maar je zou ook de div kunnen laten meerekken door de bottom-propery weg te laten. Echter, de div wordt dan ook kleiner, en niet alleen groter. Zie eventueel min-height.