Het probleem zit helemaal niet in de query. Het probleem is namelijk dat de variabele $exec wordt overschreven in de while-lus, daar gaat het mis..
Posts by Stefan.J
-
-
Het voordeel van werken met transacties (daarvoor moet je autocommit uitzetten), is niet zozeer het verlagen van het aantal aanvragen op de database, maar het feit dat transacties aan de ACID-properties voldoen:
* Atomair: Een transactie wordt altijd in zijn volledigheid uitgevoerd, of helemaal niet uitgevoerd.
* Consistent: Naar een transactie is de data in de database altijd consistent. Het voldoet dus aan alle vastgelegde business rules.
* Geïsoleerd: Transacties beïnvloeden elkaar nooit en zitten elkaar niet in de weg.
* Duurzaam: Als een transactie voltooid is, wordt deze niet meer teruggedraaid.Zie hiervoor ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/ACID
Een voorbeeld, stel je hebt accounts, en deze kunnen geld naar elkaar over maken, de queries zijn dan als volgt:
CodeSTART TRANSACTION; UPDATE account SET money = money + 100 WHRE owner = 'Victor'; UPDATE account SET money = money - 100 WHERE owner = 'Stefan'; COMMIT;
Je wilt nu niet dat de transactie maar half wordt uitgevoerd, want dan verdwijnt er geld (atomair). Ook wil je niet dat de business rules worden overtreden, dan kan iemand in het rood komen terwijl hij dat niet mag (consistent). Daarnaast wil je niet dat een andere transactie er ineens voor zorgt dat Stefan ineens geen geld meer heeft, terwijl Victor het geld al heeft gekregen (geïsoleerd). Ook wil je niet dat de transactie achteraf nog wordt teruggedraaid (duurzaam).
Betreft isolatie van transacties, kijk ook eens naar ISOLATION LEVELS:
https://en.wikipedia.org/wiki/…on_%28database_systems%29 -
Ik vind het auto voorbeeld altijd een slecht voorbeeld als het over object oriëntatie gaat. Je snapt het voorbeeld pas als je snapt hoe object oriëntatie werkt, en dan heb je al niks meer aan het voorbeeld...
Misschien helpt mijn reactie in een ander topic je verder:
https://ictscripters.com/forum…ogsysteem.html#post182468 -
SEO is geen exacte wetenschap. Je probeert je website namelijk te optimaliseren om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te komen. Mijn advies is: Ken de basisprincipes, zoals een juiste paginaopbouw, goed gebruik maken van HTML en de mogelijkheden daarvan, en het creëren van een goede linkstructuur.
Uiteindelijk komt het allemaal op je content aan. Want goede content willen mensen lezen. Daardoor komt het vanzelf hoog in de zoekresultaten, en krijg je vanzelf links naar je pagina's toe.
-
Je maakt eigenlijk twee keuzes: Allereerst, met welke database ga je werken? En daarna, welke databaseprovider ga je daarvoor gebruiken?
Mijn voorkeur gaat al snel naar een PostGreSQL-database boven een MySQL-database. PostGreSQL-database heeft namelijk veel meer features die een MySQL-database niet heeft. Natuurlijk heeft MySQL ook wel zijn voordelen, maar die moet ik je helaas schuldig blijven.
Daarna pas kies je voor een provider. Ik kan met herinneren dat ik PDO een prima database provider vind. Het is echter niet zo dat als je PDO gebruikt, je even overstapt van onderliggende database, vooral niet als je database specifieke features gebruikt. Maar zo vaak wil je ook niet switchen van database..
-
Als je de site sneller wilt maken zou ik eerst eens alle JavaScript bestanden samenvoegen en als het even kan ook de icoontjes. Want het aantal bestanden dat er nu geladen moet worden is veel te groot.
-
Vrij simpel: Deel het aantal dagen door 7, zodoende heb je het aantal weken. De rest van die deling moet je dan nog opdelen. Neem de laatste dag, en trek daar de rest vanaf. Valt de overgebleven datum dan op een zaterdag, en is de rest minimaal twee, dan spreek je over een weekend tarief (met evt. opvulling in dagen). Valt de overgebleven datum op een maandag, en is de rest minimaal vijf, dan spreek je van een midweek (met evt. opvulling in dagen).
In alle andere gevallen, wordt de volledige rest van de dagen afgerekend volgens het dagtarief.
-
Bij Microsoft zijn ze een beetje allergisch voor no-replay email adressen. Dus een ander e-mailadres, zoals info, kan wel eens een heleboel schelen.. Hun spam filter slaat sowieso als en tang op een varken.
-
Ik gebruik GIT, en het is een gigantisch veel gebruikt versiebeheersysteem in de softwareontwikkeling. Echter, gratis repositories bestaan al, zie GitHub en BitBucket.
-
Multiple inheritance is gewoon een rampenplan, dat hadden ze nooit moeten bedenken. Een beginnend programmeur zou ik aanraden eerst met C aan de slag te gaan. Pointers, de syntax, en het hele idee van programmeren op een lager niveau kun je zodoende goed leren.
Zelf heb ik op school C geleerd, en heb ik daarna in een project voor school mezelf C++ aangeleerd. Maar kende Java en C al (en een aantal andere talen), dus had een goede basis om het snel te kunnen leren.
Netbeans heb ik toen der tijd gebruikt als IDE omdat ik dat ook voor Java gebruik. Maar ik moet zeggen dat ik niet razend enthousiast was.
-
Het is heel normaal dat errors in een file komen te staan. Maar ook mailen is best gebruikelijk, al moet je opletten dat er geen 100.000 mails worden verstuurd als er iets verkeerd gaat. Zie bijvoorbeeld logging frameworks als log4j, log4php, logback en Apache Commons Logging.
-
Normaal wordt er gewoon naar file geschreven (een goede rede voor een foutmelding is een probleem met de database, dat log je natuurlijk niet in een database..). Het kan echter geen kwaad om die file in het adminpaneel te weergeven. Ik zou de file alleen nooit via een paneel bekijken, via de commandline kun je namelijk prima zoeken (grep) en live monitoren (tail).
-
Je $_SERVER array heb je in een cron als het goed is niet nodig. Relatieve includes zijn eenvoudig op te lossen door met __DIR__ de locatie van het script toe te voegen aan je include path.
http://nl1.php.net/manual/en/l….constants.predefined.php
Daarbij zou je, als je via je webserver PHP wilt uitvoeren dat op een normale manier moeten doen, niet met de PHP-interprenter.
-
Fouten kun je het beste gewoon loggen naar file, en niet naar standard out. Je gebruikers zou je eventueel wel een samenvatting kunnen geven die misschien helpt voor de gebruiker om de fout te ontwijken. Maar stacktraces hebben ze echt niets aan.
-
Het pad heb je nu dus veranderd naar een URL? Besef je je wel dat je nu een pagina opvraagt bij Apache, die vervolgens de PHP-code uitvoert, de pagina weergeeft, en dat vervolgens de PHP interprenter die uitvoer probeert uit te voeren?
Dat werkt wel, maar slaat echt als een tang op en varken..
-
C# hoort inderdaad niet in het rijtje thuis. C# is namelijk een programmeertaal voor het Windows platform, waar C en C++ ISO-standaarden zijn waarmee je applicaties kunt schrijven die in theorie voor alle platformen kunnen worden gecompileerd. C++ is daarbij een uitbreiding op C, die het mede mogelijk maakt om object georiënteerd te programmeren. Een C++-compiler kan dan ook C-programma's compileren.
Als ik je mag adviseren, zou ik je aanraden te beginnen met C. Vooral als je uit de wereld van PHP komt zitten er veel nieuwe dingen in de taal, zoals pointers en het werken met memory.
-
Wel een erg gekleurd bericht voor een nieuwsbericht...
-
Als je misbruik wilt maken van lekken moet je nadenken, dat moet je dus ook doen om ze te vinden. Denk na over mogelijke security issues, kijk in je code, en probeer uit.
-
Bedragen met decimalen bevatten een punt, geen komma. De query zal zo dus niet werken.
-
Ik denk dat het ergens in je CSS bestand staat, want als ik het hier uitprobeer staat het gewoon goed. Overigens wil ik je afraden om alles in tabellen te nesten, daar zijn tabellen niet voor bedoeld!