Thunderbolt 5 Aangekondigd

  • Intel heeft een belangrijke aankondiging gedaan die de wereld van connectiviteit op zijn kop kan zetten. Met de introductie van Thunderbolt 5 belooft het bedrijf een revolutie in de manier waarop we onze apparaten verbinden, met snelheden en bandbreedte die we nog nooit eerder hebben gezien.


    Wat is er Nieuw?


    Thunderbolt 5 is niet zomaar een kleine update; het is een gigantische sprong voorwaarts. De nieuwe standaard biedt een indrukwekkende 80 Gbps aan bidirectionele bandbreedte. Maar dat is nog niet alles; met de nieuwe Bandwidth Boost-technologie kan dit zelfs worden opgevoerd tot 120 Gbps voor video-intensieve toepassingen. Ter vergelijking: Thunderbolt 4 biedt maximale snelheden van 40 Gbps.


    Technische Specificaties


    Naast de verhoogde snelheden heeft Thunderbolt 5 ook andere technische verbeteringen. De nieuwe specificatie heeft een verdubbeling van de PCI Express-datadoorvoer en bandbreedte van Thunderbolt Networking. Bovendien introduceert het een nieuwe signaaltechnologie, PAM-3, die de prestaties met printplaten, connectoren en passieve kabels verhoogt.


    Compatibiliteit


    Een van de grootste voordelen van Thunderbolt 5 is de achterwaartse compatibiliteit. De nieuwe standaard is gebouwd op industriestandaarden zoals USB4 V2, DisplayPort 2.1 en PCI Express Gen 4. Dit betekent dat het compatibel zal zijn met eerdere versies van Thunderbolt en USB, waardoor de overgang naar deze nieuwe technologie soepeler zal verlopen.

  • Guest, wil je besparen op je domeinnamen? (ad)

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!