Apple viert 25 jaar iMac: Een blik op de evolutie van een icoon

  • Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat Apple de allereerste iMac introduceerde. Gelanceerd op 15 augustus 1998, was de iMac een revolutionair product dat zich onderscheidde met zijn opvallende doorzichtige behuizing en een 15-inch CRT-scherm. Het was een radicale afwijking van de conventionele computerontwerpen van die tijd.

    De iMac was pionier op vele fronten, zoals de adoptie van USB en FireWire, en nam tegelijkertijd afscheid van de floppy drive en andere verouderde poorten. Uitgerust met een PowerPC G3-processor, een harde schijf van 4GB, 32MB RAM, een cd-drive, twee USB-poorten en een Ethernet-poort, weerspiegelde de iMac het groeiende belang van internetconnectiviteit in die periode.


    Door de jaren heen heeft het design van de iMac verschillende transformaties ondergaan. In 2002 werd de iMac G4 geïntroduceerd met een unieke koepelbasis en een plat scherm. In 2004 zagen we de iMac G5, waarbij alle componenten achter het scherm waren geïntegreerd, wat de norm werd voor toekomstige all-in-one ontwerpen. De iMac kreeg in 2007 een aluminium en glazen unibody, en in 2014 werd een Retina-display toegevoegd. In 2017 introduceerde Apple de "iMac Pro" en in 2021 werd de iMac opnieuw volledig herontworpen met de overstap naar Apple silicon.


    Terwijl de iMac deze belangrijke mijlpaal bereikt, blijft het de toonaangevende all-in-one computer en een prominent product in Apple's assortiment. Er zijn geruchten dat er later dit jaar een vernieuwd model met de M3-chip wordt gelanceerd en dat Apple in de toekomst mogelijk een nog grotere en krachtigere iMac Pro op de markt brengt.

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!