De Ultieme Tesla Jailbreak

  • Een team van hackers heeft een einde gemaakt aan Tesla's microtransactie-achtige functies via een exploitatie van een beveiligingschip. Tesla staat bekend om zijn software-gedefinieerde voertuigen en stuurt regelmatig updates die nieuwe functies toevoegen of bestaande functies in zijn voertuigen wijzigen. Soms vergrendelt Tesla echter de functionaliteit van al geïnstalleerde onderdelen achter een betaalmuur. Hackers hebben geprobeerd Tesla-voertuigen te "jailbreaken", maar meestal worden de beveiligingslekken die nodig zijn voor deze hacks in een software-update van Tesla "gepatcht", waardoor ze ondoeltreffend worden.


    Echter, een team van hackers uit Duitsland lijkt een manier te hebben gevonden om een Tesla-voertuig te hacken op een manier die later niet kan worden gepatcht, waardoor de jailbreak permanent wordt. Volgens een rapport van The Drive heeft een beveiligingsonderzoeker en drie studenten een exploitatie gevonden in Tesla's AMD-processor-gebaseerde Media Control Unit of "MCU". Het team "misleidt" vervolgens de auto om te denken dat bepaalde aankopen zijn gedaan. Dat betekent dat functies die microtransacties vereisen, zoals het verwarmde stuurwiel, voetlichten of zelfs de "Acceleration Boost" van $2.000, gratis kunnen worden ingeschakeld via de hack.


    Deze hack is onomkeerbaar door Tesla omdat het de AMD-beveiligingsprocessor in de MCU target en geen onderdelen of systemen gemaakt door Tesla. Zolang iemand de knowhow en fysieke toegang tot het voertuig heeft, kan deze hack worden uitgevoerd op AMD uitgeruste Tesla's.

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!