Waarom Thread het grootste probleem van Matter is op dit moment

    • Belangrijk bericht

    Matter werd geïntroduceerd als een universele taal voor verbonden apparaten in het slimme huis, waardoor ze met elkaar konden communiceren, ongeacht de fabrikant. Het idee was om een naadloze integratie van verschillende slimme apparaten mogelijk te maken. Echter, in plaats van te vertrouwen op bestaande draadloze protocollen, koos Matter voor Wi-Fi en Thread.


    De keuze voor Thread heeft echter enkele uitdagingen met zich meegebracht. Hoewel Thread enkele voordelen biedt, zoals een gedeeld mesh-netwerk, heeft de implementatie ervan problemen veroorzaakt. Een van de grootste problemen is de Thread border router. Deze routers zijn essentieel voor de werking van Thread, maar er zijn er nog maar weinig beschikbaar en hun implementatie is verwarrend.


    Het grotere probleem is echter de onenigheid tussen grote technologiebedrijven. Platforms zoals Apple, Google, Amazon en Samsung hebben nog geen consensus bereikt over hoe ze Thread's gedeelde mesh-netwerk moeten implementeren. Deze onenigheid, die zowel technisch als politiek van aard is, heeft geleid tot een gefragmenteerd ecosysteem waarin apparaten van verschillende fabrikanten niet naadloos met elkaar kunnen communiceren, wat indruist tegen de belofte van Matter.



    Drie inzichten:


    De politieke strijd achter technologie: De keuze voor Thread lijkt meer te zijn gedreven door politieke belangen dan door technische superioriteit. Grote bedrijven zoals Apple en Google hadden al geïnvesteerd in Thread, wat hun invloed op de beslissing van Matter kan hebben beïnvloed.


    De uitdagingen van interoperabiliteit: Hoewel Thread veelbelovende functies heeft, zijn er uitdagingen op het gebied van interoperabiliteit tussen verschillende fabrikanten en platforms. Dit heeft geleid tot verwarring en complexiteit voor eindgebruikers.


    De noodzaak van standaardisatie: Voor een naadloze slimme huiservaring is er een dringende behoefte aan standaardisatie en samenwerking tussen verschillende bedrijven en platforms. Zonder deze samenwerking kunnen consumenten vastlopen in een gefragmenteerd ecosysteem van slimme apparaten.



    Gebruik jij Thread al?

  • Guest, wil je besparen op je domeinnamen? (ad)

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!