Rapidshare stopt

  • De online dienst rapidshare stopt. Dat melden ze op hun site. Op rapidshare kon je bestanden uploaden en vervolgens verspreiden. Rapidshare was een van de eerste die deze dienst aanboden.
    Eerder dit jaar werd megaupload, van Kim Dotcom, stopgezet onder druk van een rechter. Rapidshare lag ook al langer onder vuur door de entertainmentindrustrie. Het was natuurlijk een makkelijke dienst om films mee te verspreiden. Rapidshare gaf als tegenargument dat de verantwoordelijkheid bij de uploader lag. Nadat megaupload werd stopgezet maakte rapidshare het de gebruiker ook moeilijker door minder ruimte te geven. Ze probeerden te concurreren met diensten als Dropdox en Onedrive, maar mislukten hierin. Nu hebben ze dus besloten om ermee te stoppen. Alle accounts zullen na 31 maart stoppen met te bestaan.

  • Begrijpelijk dat ze ermee stoppen, niet zo zeer om het geld maar het wordt ze gewoon lastig gemaakt om een verdienmodel op te zetten. De entertainmentindustrie trekt overal de stekker uit in de hoop nog meer te kunnen verdienen, ze zien echter niet dat ze kleine problemen aanpakken hiermee.


    Spijtig dat ze besluiten om te stoppen met de dienst, maar een dienst draaien op verlies is onlogisch dus hebben ze geen keus.

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!