NSA betaalde internetbedrijven miljoenen voor PRISM-kosten

  • De NSA (National Security Agency) betaalde miljoenen dollars aan internet bedrijven zoals Google, Yahoo Microsoft en Facebook ter compensatie van de kosten die ze moesten maken voor het Spionageprogramma PRISM.


    PRISM is een programma dat sinds 2007 door de NSA in gebruikt is genomen, het programma wordt gebruikt om inlichtingen te verkrijgen.


    PRISM werd op 6 juni 2013 onthuld door de Britse krant The Guardian en de Amerikaanse krang The Washington post. Zij verkregen deze informatie van klokkenluider en voortvluchtige Edward Snowden.


    Het bestaan werdt officieel bevestigt door de Amerikaanse Directeur van Nationale Inlichtingen (DNI) James Clapper.


    De NSA heeft voor miljoenen dollars betaald aan internetbedrijven ter compensatie van de kosten die zij moesten maken om te kunnen voldoen aan de eisen van de NSA.


    De bedrijven onder meer Google, Yahoo, Microsoft en Facebook hebben die geld hebben ontvangen van de NSA werd in een uitspraak van de rechtbank in oktober 2011, waren de eisen van de NSA ongrondwettig omdat de dienst geen onderscheid kon maken tussen het onderscheppen van binnenlandse communicatie en buitenlands internetverkeer.


    Lees meer op Webwereld - NSA betaalde internet bedrijven miljoenen voor PRISM-kosten

  • Guest, wil je besparen op je domeinnamen? (ad)

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!