Blauwdrukken 3D-geprint wapen offline op last van ministerie VS

  • De groep die de blauwdrukken voor het eerste vuurwapen dat volledig is gemaakt met technologie van een 3D-printer ontwikkelde, haalt op last van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken de bestanden van zijn webpagina.

    Foto: Defense Distributed


    Dat meldt de NOS.


    Eerder werd bekend dat de blauwdrukken voor het eerste vuurwapen de afgelopen dagen zo'n 100.000 keer zijn gedownload. Dat meldde het Amerikaanse zakenblad Forbes donderdag.


    De controversiële groep Defense Distributed heeft het vuurwapen gemaakt. Het ministerie schrijft in een brief aan Defense Distributed dat het verspreiden van de blauwdrukken mogelijk in strijd in met de internationale regelgeving voor wapenhandel. Tot duidelijk is of dat zo is, moeten de bestanden worden verwijderd.


    Volgens Forbes hoeft dat niet te betekenen dat de bestanden nergens meer te downloaden zijn.


    Afgevuurd
    Vorig weekeinde werd de zogenoemde Liberator succesvol afgevuurd in de Amerikaanse staat Texas.


    Een van de leden van Defense Distributed zei dat ze ''niet hadden verwacht dat de downloads zo'n vaart zouden lopen''. De blauwdrukken werden het meest van internet gehaald in Spanje en in de Verenigde Staten.


    Vrijheid
    Het wapen bestaat bijna helemaal uit plastic. 15 van de 16 componenten van de Liberator komen uit een tweedehands 3D-printer. Alleen de slagpin is van metaal.


    Volgens het hoofd van Defense Distributed, de 25-jarige student rechten Cody Wilson aan de Universiteit van Texas, draait het zelf printen van vuurwapens om vrijheid. Het doel van de groep was niet zozeer om een wapen te maken dat door een metaaldector komt.
    Bron: ANP/NU.nl




    Britse krant smokkelt 3D-geprint wapen door Kanaaltunnel


    Brits dagblad The Daily Mail heeft met een 3D-printer een pistool gemaakt en dat in de trein van Londen naar Parijs zonder betrapt te worden meegesmokkeld.
    Foto: Forbes


    De krant smokkelde het wapen vrijdagmiddag mee. De betreffende verslaggever had geen kogels bij zich. Ook de essentiële metalen slagpin is niet meegesmokkeld.


    Zonder dat onderdeel is het wapen niet in staat kogels af te vuren, het is het enige niet geprinte onderdeel van het pistool. De blauwdruk van het wapen werd eerder deze week op last van de VS offline gehaald, maar niet voordat het ruim 100.000 keer gedownload werd.


    Metaaldetector-poortjes
    De verslaggever wist het plastic wapen, in onderdelen onder zijn kleding verstopt, zonder problemen langs de Britse grenswacht op St Pancras International Station te smokkelen. De veiligheidscontrole is daar volgens de krant 'vliegveld-achtig'.


    Men moet door een metaaldetector-poortje waarbij metalen voorwerpen in een bakje door een scanner gaan. Bij de steekproefsgewijze fouillering die volgt na de metaaldetector werd de journalist niet uit de rij gepikt.


    Eenmaal aan boord van de Eurostar-trein tijdens de drukke weekendspits naar Parijs kon de journalist het pistool binnen 30 seconden in elkaar zetten. Daarna poseerde hij met het wapen vlakbij nietsvermoedende passagiers.


    Geen kogels
    Hoewel kogels en slagpin uit wettelijke en veiligheidsoverwegingen niet zijn meegenomen zouden kleine metalen voorwerpen volgens de verslaggever makkelijk meegenomen kunnen worden.


    Het meesmokkelen van kogels is echter een heel ander verhaal. Vooralsnog is van plastic, printbare kogels nog geen enkele sprake. Normale, metalen kogels zouden bij huidige controles ook al tegengehouden worden en niet meegesmokkeld kunnen worden in trein of vliegtuig.

    Meer veiligheidscontroles

    Het betreffende spoorwegbedrijf is na de onthulling van de krant een onderzoek gestart. Ook zouden vliegvelden en publieke gebouwen er volgens veiligheidsexperts goed aan doen hun procedures te herzien door deze nieuwe mogelijkheden.


    Ook de Britse oud-minister voor veiligheid Lord West roept in de krant op voor een herziening van het veiligheidsproces. Volgens West is het niet verrassend dat het plastic wapen zo gemakkelijk langs de beveiliging kwam. Er moeten volgens hem manieren worden onderzocht om makkelijker dergelijke 'extreem gevaarlijke' wapens te detecteren.


    Huidige procedures zouden daarin tekort schieten. Er zouden volgens West als gevolg van deze ontwikkelingen duurdere beveiliging en meer veiligheidscontroles kunnen komen.
    Bron: NU.nl/Floris Poort

  • Guest, wil je besparen op je domeinnamen? (ad)
  • Ik moet een 3D-printer hebben, dat weet ik nu zeker. 8o

    O o
    /¯/__________________________/¯¯
    | <๖ۣۜJunior Front-end Webdeveloper/>
    \_\¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯\__
    /||\
    /¯\
    Never be afraid to try something new. Remember that a lone amateur built the Ark. A large group of professionals built the Titanic.

  • Al een tijdje offline, ik zie de 3D printer wel als bedreiging voor bedrijven die plastic bakje/schalen/meubels ect maken.
    want als je alles kan printen kan dat ook.


    Als wapen maker zie ik dit niet als bedreiging aangezien je geen slagpin kan printen.

  • Dat is de spirit nog eens een paar miljoen mensen zonder werk.
    je zou er maar net werken daar gaat je brood.



    Wat boeit ons die bedrijven dan? Lekker zelf maken, plastic is stukken goedkoper om in te kopen en je kan er bijna alles wel mee bouwen.. Dus waarom nog honderden euro's uitgeven ? Als je zelf elk jaar nieuwe bakjes maakt oid etc. blabla.. of nieuwe meubels etc.

  • I dont give a fuck om mensen zonder werk, zolang ik maar werk heb! Er is altijd werk.

    1) Eigenaar & CEO // iSenses
    2) Eigenaar & CEO // HoodGangster
    3) Co-Owner & Captian @WMCity V3.

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!