Sandy haalt grote sites als Huffington Post offline

  • De nieuwssites en opinieblogs The Huffington Post, Gawker, Gizmodo en BuzzFeed zijn getroffen door orkaan Sandy. BuzzFeed was als eerste weer bereikbaar, met dank aan de dienst Akamai dat servers overal ter wereld heeft. Huffington Post volgde uren later, met een beperkte site die enkel updates over Sandy brengt.



    Citaat


    Huffington Post

    • ✔</abbr>

    @HuffingtonPost</iframe>
    Due to #Sandy we're experiencing technical difficulties and are working to be back up as soon as possible.


    30 Oct 12

    Rond middernacht (plaatselijke tijd) gingen de sites uit de lucht. Internetbedrijf Datagram, dat alle bovenstaande sites host, verloor zijn stroomtoevoer na een ondergelopen kelder en een kapotte noodgenerator op benzine. Het bedrijf ligt in Manhattan, waar een heel deel (waaronder de bouwwerf van Ground Zero) 4 meter onder water kwam te staan.


    Twee uur later waren enkele sites weer eventjes moeilijk en langzaam bereikbaar. BuzzFeed kon snel de wereld insturen wat er was gebeurd, maar kort erop ging alles weer plat.


    De Huffington Post kon via een omweg via Twitter melden dat er technische problemen waren met dank aan Sandy. Via Twitter houdt de nieuwssite de surfers wel op de hoogte, na enkele uren kon ze een basic site presenteren met de belangrijkste updates over Sandy.


    Op BuzzFeed na, zijn de andere sites nog altijd onbereikbaar. Wired belde met Greg Takayama van Gawker, die moesten toegeven dat het er niet best uit zag: de telefoontjes naar DataGram kwamen niet eens door.



    Ook elders in de Verenigde Staten ondervindt het internet hinder van de schade die Sandy heeft veroorzaakt. Verschillende datacentra werden getroffen. Noodplannen werden in werking gesteld, maar ook die vielen in duigen. Dat veroorzaakte een domino-effect in de online wereld.


    Wereldwijde gevolgen?
    De meeste datacenters van de Amerikaanse Oostkust zijn voorzien van 'failsafe' systemen en zijn uitgebreid getest in afwachting van orkaan Sandy. Maar technologie bleek geen match voor Moeder Natuur. Het is afwachten of de internetproblemen wereldwijde gevolgen zullen hebben: zowat al het internetverkeer passeert via de Verenigde Staten.


    Gelukkig is het ook een groot land, en spreiden de meeste datacentra het risico door verschillende serverlocaties uit te kiezen. Voorlopig ziet het er dus naar uit dat wereldwijde gevolgen voor het internet zullen uitblijven.




    Bron: http://www.hln.be/hln/nl/15178…ington-Post-offline.dhtml

  • Guest, wil je besparen op je domeinnamen? (ad)
  • Ik blij dat alles in Nederland staat ;). Snelle uptime en verbindingen, nooit uitval en kans op natuurrampen is zo klein dat het gewoon bijna niet kan voorkomen.


    Gemiddeld gezien heeft Nederland de snelste connectie, gemiddeld wereldwijd sneller dan Duitsland (oude verbindingen), Frankrijk en de VS.

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!