Posts by -Maikel

    Dit is dus onder anderen de reden waarom ik zo kort af ben in mijn reacties, mensen posten en verwachten zoals altijd wel een antwoord die het probleem oplost.


    Zoals Stefan zegt is het verbeteren/opschonen niet erg nodig, maar in mijn mening is dat essentieel voordat je echt verder gaat.


    Oke mensen verwachten een antwoord als ze op een forum zitten? Raar, ik open meestal een topic om geen antwoord te krijgen. Ik snap dat je het essentieel vind echter help hem dan met opschonen en geef daarna het correct antwoord ipv een statement in het lege waar niemand wat van leert.

    Nee totaal niet juist, je gaat toch geen website runnen als de code niet optimaal geschreven is of wel, of simpeler en beter kan?
    Ik hoef me aan niemand te bewijzen hoor.


    Ik noem het meer een tip voor verbetering.


    Klopt dat doe je niet echter is het zo dat je antwoord geen toegevoegde waarde geeft. Je beantwoord de vraag nog niet eens waardoor het in mijn ogen nutteloos is. Iemand stelt hier een vraag om een antwoord te krijgen en als je een gedegen antwoord geeft en je zegt van PS "Je code heeft optimalisatie nodig" prima maar als je zegt dat deze jongen zijn code moet optimaliseren zonder een degelijk antwoord laat dan tenminste zien wat jij vind dat er beter kan aan zijn huidige code. Dan word er tenminste nog iets geleerd.

    Je mag eerst wel beginnen met het optimizen van je code.


    Nutteloos deze opmerking vind je niet? Als jij het beter kan doe het dan maar voor hem.


    OT:
    Mogelijk oplossingen
    - Cross-domain instellingen aanpassen dat men niet met javascript vanaf een ander domein kan callen
    - Een unieke token meesturen per call en deze serverside controleren of hij nog klopt

    Kom op zeg, dit is basis kennis die je moet hebben voordat je een website kan gaan bouwen. Je moet niet klakkeloos aannemen wat ik zeg, analyseer wat en hoe iets werkt. Hier neerzetten van dat mijn code niet werkt als je hem kopieert werkt niet. Om te beginnen plaats eerst maar is de functie maar boven de loop. Kijk uberhaupt of de subforums 1 tm 5 wel bestaan misschien gebruik je wel 5 8 23 12.
    PM je FTP gegevens maar en welke file het is dan pas ik het aan en kan je misschien er van leren hoe het moet.

    We zullen is een zien wat je gebakken hebt. Als ik je code bekijk heb je een while loop. In deze loop komen al je diertjes naar voren en dan heeft elk diertje een transform knopje.
    Om te beginnen wat is dit?

    PHP
    if(isset($_POST['transstart'])){
    	mysql_query("UPDATE dier_speler SET animal_id = '".$vormen['naar']."' WHERE opzak_nummer = '".$q['opzak_nummer']."'");
    	echo'<div class="green">Je dier is succesvol getransformeerd!</div>';
    }


    Waarom doe je dit in godsnaam met POST en waarom niet gewoon met GET? Dan kun je nog is eens id meegeven.


    Wat mij opvalt en ik denk dat je probleem vooral is, je query. Ergens in je while loop doe je dit.

    PHP
    $vormen = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT * FROM vormen WHERE van = '".$q['animal_id']."'"));


    Vervolgens in je query roep je $vormen aan. Hier zal nooit niks gebeuren met $vormen want de code zit niet eens in de loop. Als je je PHP op strict zou zitten had je dit heel snel gezien.

    SQL
    mysql_query("UPDATE dier_speler SET animal_id = '".$vormen['naar']."' WHERE opzak_nummer = '".$q['opzak_nummer']."'");


    Ik hoop dat dit je probleem oplost.


    Overigens is een ding zeker. De code die jij hier hebt heeft meer uitleg nodig wat jij precies wil bereiken met deze code. Misschien een andere tip koop een rubber eendje en ga rubber duck debugging doen http://en.wikipedia.org/wiki/Rubber_duck_debugging. Ik aan dat je nog flink lerend bent met php dus dat is deze manier van debugging zeer leerzaam


    P.S. MySql even vervangen :whistling:

    Ik ben het wel met iedereen eens dat dit geen 400 euro waard is. Wat ik alleen niet zo goed begrijp waar je het idee vandaan gehaald hebt dat hij een mooi ontwerp zou kunnen leveren. Eerder in het topic gaf je aan dat deze jonge man ook drac.be heeft gemaakt. Ik heb deze website een beetje zitten bekijken en dan zie je dat in de blauwe balk een beetje raar gepositioneerde titel staat, content dat in zijn geheel iets meer naar links staat, althans als je de footer bekijkt zie dat niet de volledige ruimte word gebruikt word voor het content. Deze pagina bijv: http://drac.be/diensten plaatje hatseflats er in. Het zijn maar kleine voorbeeldjes maar ik denk dat je zelf eerst ook is kritisch had moeten kijken naar het eerder verrichte werk van deze jonge man.

    Nou kliederd ( geintje ),


    Ik heb hier een functie gebouwd.



    De functie kunnen we gaan aanspreken. Hieronder zie je een for loop. We gaan hier een x aantal keer de functie mee draaien. In dit geval beginnen we met 1 dan 2 3 4 en als laaste 5. De operator =< staat voer zolang i kleiner of gelijk aan is dan voor de code in de loop nog maar een keer uit.
    we zorgen er voor met de echo dat dat alles word gedisplayed.


    PHP
    <?php
    	for( $i = 1; $i =< 5; $i++ )  //Soort van instellingen voor de loop
    	{ 
    		echo getTopics( $i ); // functie aanspreken 
    	}
    
    
    ?>


    We hebben vervolgends nog een probleem je hebt een soort van sleutelveld waar mee je het forum bepaald. In de vorige versie had ik hem forum genoemd en nu subforum want dat zal je sleutel veld wel zijn. Hopelijk lukt de implemenatie nu beter.

    Ik heb maar even de tijd genomen om even iets te fixen, ik heb geen idee hoe architectuur inmekaar zit maar dit zal genoeg zijn om te kunnen doen wat het moet doen voor jou. Misschien zit er ergens een kleine fout ( namelijk de code niet getest. ) maar neem aan dat je daar wel de set skills voor hebt om het te fixen en anders stuur je maar een PM.


    Wat je nog kan doen is de heel de table in de functie erbij proppen maar dat mag je zelf doen.


    Nou zoals ik het lees wil je van elke categorie 5 topics laten zien. Dat zou je heel simpel kunnen doen door te bekijken welk veld in de tabel fomumtopics bepaald welke categorie het is. dus bijvoorbeeld:
    dit is je huidige code:

    SQL
    $topic2 = mysql_query("SELECT * FROM `forumtopics` ORDER BY `lastreplydate2` DESC LIMIT 0,5");


    Word dan

    SQL
    $topic2 = mysql_query("SELECT * FROM `forumtopics` WHERE  [b]JouwCategorieBepalendVeld = 1 [/b] ORDER BY `lastreplydate2` DESC LIMIT 0,5");


    kun je 2 dingen doen er een grote loop omheen gooien dat je code 5 keer word uitgevoerd of via een functie dat je in ieder geval geen dubbele code hebt of gewoon code kopiëren en verdubbelen. \


    OT: Je code is erbarmelijk slecht ooit van JOINS gehoord?

    Newtimes heeft gelijk. Als je gewoon je domein toevoegt aan de nameservers van je hostingprovider dan zou je het domein kunnen koppelen via deze nameservers en zou het probleem zichzelf moeten oplossen.


    Domein aan de nameservers toevoegen kun je meestal doen in je directadmin, plesk of beheerpaneel door gewoon het domein toe te voegen bij je domeinbeheer. Dan moet je alleen nog bij je domeinregistrar doorgeven dat er nieuwe nameservers zijn.

    Ik wil niet lullig zijn maar goed
    - Lekkere topic titel zeg, misschien iets met dropdown beter geweest?
    - Wat voor een dropdown gaat het om: Combobox, dropdownmenu, Javascript combobox?
    - Heb je geen voorbeelden? Dat zegt veel meer dan vage tekst.


    Wat mij betreft moet je je vraag beter toelichten.

    Agh het is gewoon wennen, ik zit gewoon de hele dag in de desktop interface en druk gewoon op de windows toets en begin te typen als ik een programma zoek. Als programmeur ken je neem ik aan veel sneltoetsen dus dat moet wel lukken. Het enigste waar ik aan moest wennen dat ik programma's vast ging pinnen aan me taakbalk en dat ik geen grote balkje maar alleen de icoontjes gebruik.

    Als je over dit soort content praat zou het me niks verbazen als er iets in je HTACCESS staat waardoor je het verbied te linken naar het specifieke domein. Mogelijk dat je van je originele website de HTACCESS plaatst