Posts by JustMe

    Hi,


    Sorry was nog niet klaar ermee drukte perongelijk op verzend. Ik maak vandaag de tutorial prod dat is gewoon echt om de variable te leren kennen. En de functies. Zal bij de OO PHP tutorial er veel dieper op ingaan. Zodat de overstap makkelijker is.

    Beste ICTscripters,


    Ik zie laatste tijd vaak vragen over php (o.a. qua inlogsystemen etc.) die eigenlijk voor de meeste scripters redelijk voor de hand liggen. Daarom dat ik dacht laat ik eens een tutorial voor PHP hier op ictscripters zetten. Ik ga erdoorheen aan de hand van een blog en het zal bestaan aan de hand van maximaal 10 lessen die in dit topic verschijnen. Dit script zal procedural worden geschreven dit is makkelijker te begrijpen voor de meeste mensen. Ook zal ik na deze lessen er 1 in OO PHP schrijven voor de mensen die serieus verder willen gaan met scripten.


    Wat is PHP en waarvoor gebruiken we het?
    PHP is een veelgebruikte taal voor het scripten van websites. Waarom zou je een script achter je website willen zetten? Die vraag is vrij simpel aangezien je wilt dat je site meestal interactief is. Den bijvoorbeeld aan forum waar een user iets kan posten het weergegeven wordt. Ik ga hier niet teveel op in aangezien mensen die deze tutorial gaan lezen meestal wel weten waarvoor ze php willen toepassen. Meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/PHP


    Wat heb je nodig om te beginnen met scripten?
    Je hebt vrij weinig nodig om te beginnen met scripten. Aangezien je kladblok al kunt gebruiken als editor en je van je eigen pc een kleine server kunt maken.


    1. Voorkennis html: http://www.w3schools.com/html/default.asp
    2. XAMPP server: http://www.apachefriends.org/en/xampp.html
    3. Een editor (notepad++): http://notepad-plus-plus.org/


    Als je dit allemaal hebt doorgekeken en geïnstalleerd kunnen we beginnen met het echte scripten. Bij vragen over installatie of verschillende editors kun je me een pm sturen of hieronder reageren.


    Aan de slag!
    Aangezien PHP gecombineerd kan worden met HTML en eventueel andere scripttalen is het eerst belangrijk om aan te geven dat we met php gaan beginnen. Dat doen we op de volgende manier:


    PHP
    <?php
    // PHP Les
    
    
    ?>


    Er kan ook gebruik worden gemaakt van een verkorte versie hiervan en dat is <? en ?> je ziet het af en toe maar werkt niet op elke server dus ik zou deze aanhouden. Merk op dat er // PHP Les in de code staat. Deze tekst doet niks de functie ervan is een opmerking bij het script maken.


    Als je dit in je code hebt gezet kunnen we beginnen met php. We beginnen met de echo functie (1) deze functie zit standaard in PHP en zorgt ervoor dat een string (2) wordt weergeven. Een string is een stukje tekst die uit cijfers en letters kan zijn samengesteld zonder dat daar een waarde aan zit. De echo functie ziet er als volgt uit:


    PHP
    <?php
    
    
    // PHP Les
    echo 'Hello forum';
    
    
    ?>


    Dit stukje code zal de output "Hello forum" zonder quotes in je browser weergeven. Laten we dit stukje code eventjes verder bekijken. We beginnen weer met de php openings en sluitingstags. Dan staat daar tussen de echo() functie. Die zal deze alles dat tussen de quotes staat als html weergeven. We sluiten een regel van php altijd af met een ;-teken. Wat er tussen de quotes staat noemen we de string.


    Vandaag nog variabelen en functies


    Referentie's:
    1: http://php.net/manual/en/function.echo.php
    2: http://www.php.net/manual/en/language.types.string.php


    Zoals gezegd je code is niet erg netjes.

    Sorry dat ik het er eventjes bij vermeld maar ik zou (hoe moeilijk dat het ook klinkt) beginnen met object georiënteerd scripten. Ik ben hier zelf ook mee begonnen toen in C# en de denkwijze is eigenlijk een must als je verder gaat met scripten. Ten eerste omdat er komende jaren waarschijnlijk veel meer op wordt ingespeeld. Ten tweede zijn er natuurlijk (als je even googled) tig van redenen te vinden waarom programmeurs en opdrachtgevers de voorkeur hieraan geven.


    Begin lekker simpel bij een eenvoudige functie. Ik heb eventjes gezocht voor je en ik vond dit een erg goede tutorial voor beginners.
    http://www.sitemasters.be/tuto…P_Een_begin_maken_met_OOP


    Heel veel succes ermee!


    Met vriendelijke groet,
    Stan

    Is een verwijzing naar het werven van promotors voor een erotische winkel. Als dit a niet tegen de regels is zal het b niet verstandig zijn om dat hier te vragen. Veel mensen nog geen 18+. Daarnaast zijn er genoeg andere online forums die formeler met dit soort dingen omgaan.


    Ik vind dit bericht een misplaatste werving op dit forum.

    Beide je kunt dus makkelijk zelf op je eigen site nieuwe tabellen aanmaken soort van phpmyadmin interface. En een aantal functies om in je script het gebruik van SQL te vermakkelijken.

    Geachte ICT Scripters,


    Ik zit al langer met een ideetje in mijn hoofd, ik wil een class gaan schrijven die het voor iedereen makkelijker maakt om te connecten
    met een database. Je hoeft alleen online de naam en wachtwoord in te vullen (geen registratie) en je krijgt de class gedownload.


    Dan include je hem en krijg je heel je database visueel te zien op de class zijn pagina. Daarin kun je makkelijk tabellen aanmaken en
    via een aantal standaard functies heel makkelijk mee werken in je script zelf. Je hoeft dus nooit meer in phpmyadmin. Je gegevens zijn
    compleet incrypted dus over privacy hoef je je geen zorgen te maken.


    Zou je zoiets gebruiken?


    Met vriendelijke groet,

    Het is vrij donker en eentonig. Je wilt met een portfolio de nadruk leggen op de dingen die je hebt gemaakt.
    En natuurlijk niet op de achtergrond. De typografie straalt niet echt iets verfrissends uit. Ook de social media
    buttons (waar je wilt dat mensen snel op drukken) zijn veelte onopvallend.

    Citaat van az

    Stan doe eens niet zo bijdehand waarom nope zeggen tegen een beslissing van een mod?


    Omdat ik me o.a. erger aan jou en aan Joshua heel de tijd. Had gister avond geen zin om urenlange berichten met mijn onderbouwing hierover te typen dus Joshua kan vandaag of morgen nog een PM verwachten. Die tevens zal worden doorgestuurd naar een hoger crewlid omdat ik Joshua echt een slecht crewlid vind.


    En tja bijdehand doen nouja zo erg vind ik het niet zeker niet erg genoeg om een 24 uurs ban voor te geven.