Hack programming language

  • Hallo allemaal,


    Het is niet super nieuw, het is een maand geleden door Facebook gelanceerd, maar het is toch iets wat bijna niemand kent. Namelijk de programmeertaal Hack.


    Wat is hack?
    Hack is een programmeertaal vrijgegeven door Facebook. Hun gebruiken dit al een paar jaar voor bijna hun hele website, maar is sinds een maand opensource vrijgegeven. Hack is voor een groot deel gebaseerd op PHP, de meeste .php bestanden werken zelfs gewoon onder Hack.


    Grote voorbeelden van Hack
    Een van de grootste voordelen van Hack is dat je zo wel statisch (Java) als dynamisch (PHP of Ruby) typeringen kan gebruiken. Het is dus makkelijke code om te typen, maar het levert net als bij Java een stabiele en overzichtelijke code op.
    Naast dat heb je een super handige error afhandeling die zo'n beetje alles automatisch weergeeft en nog net niet aanpast.



    Verschil tussen een PHP en Hack bestand.


    Hack Developer Day 2014
    Afgelopen donderdag was het Hack Developer Day, hier waren verschillende interessante presentaties te zien over Hack. Onder meer deze:
    - Verschillen tussen Hack en andere talen: https://www.youtube.com/watch?v=BnJQJNGkUdM
    - Van PHP code naar Hack code: https://www.youtube.com/watch?v=5tEnAL_Fad4


    Zelf leren
    Op de website van Hack (http://hacklang.org/tutorial/) vind je een interactieve tutorial om de basis van Hack te leren. Ook staat er een uitgebreide documentatie op hun website.


    Zelf kende ik het niet, tot ik een berichtje op Facebook langs zag komen. Heb toen een aantal presentaties deels gekeken en het leek me wel leuk om met jullie te delen. Zeker omdat er weer wat handige functionaliteit inzit wat je bij andere talen niet hebt.
    Hoop dat jullie net zo geïnteresseerd zijn als mij.

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!