Oprichter van Facebook wil eigen privacy waarborgen.

  • De 29-jarige multimiljardair Mark Zuckerberg, (oprichter van Facebook) is zo gesteld op zijn privacy dat hij de vier woningen van zijn buren in de Amerikaanse stad Palo heeft opgekocht.


    De jonge miljardair betaalde en flinke smak geld, meer dan dertig miljoen dollar, om de vier woningen die rondom zijn woning stonden over te nemen. De jonge miljardair heeft echter geen plannen om een nieuwe Taj Mahal op het grond dat die heeft gekocht te zetten, maar gaat in plaats daarvan de woningen verhuren aan de families die er op dat moment woonden.


    Volgens de Amerikaanse krant San Jose Mercury heeft Zuckerberg besloten de woningen te kopen toen hij hoorde dat een projectontwikkelaar, waarvan de naam niet bekend is, één van de naburige woningen wou gaan verkopen.
    Bovendien zou de ontwikkelaar willen benadrukken dat de kopers naast de oprichter van Facebook zouden gaan wonen. Hier zat Zuckerberg niet op te wachten en kocht alle woningen naast hem op.
    Hierdoor kunnen de bewoners er blijven wonen en hoeft Zuckerberg niet bang te zijn dat er nieuwe nieuwsgierige buren naast hem komen wonen.


    Mark Zuckerberg is een van de vooraanstaande eigenaar van een technologiebedrijf die in de duurste villa wijk van Palo Alto woont.
    De Facebook baas is buren met Google’s Lary Page en met Yahoo’s Marissa Mayer. Voorheen woonden ook Apple-oprichter Steve Jobs in de wijk.
    Zuckerberg kocht het huis waar hij nu woont twee jaar geleden.


    Zuckerberg’s persoonlijke vermogen wordt geschat op 19 miljard dollar.

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!