Kinect hack maakt van jouw gezicht een muis.

  • Een ontwikkelaar heeft een Kinect-hack gemaakt waarmee gebruikers met het gezicht de muisaanwijzer kunnen besturen en alle muisacties kunnen uitvoeren.


    Dat meldt Channel9. De hack is uitgevoerd door de Duitse Thomas Temme die zijn Kinect, de populaire accessoire voor de Xbox 360 waarmee bewegingen worden waargenomen, een compleet andere functie heeft gegeven.
    Door de hack, genaamd Facemouse, wordt de Kinect gebruikt om de muisaanwijzer en -functies te besturen. De bewegingen van het hoofd worden door de Kinect geregisteerd waarna de muisaanwijzer beweegt. Als het hoofd omhoog wordt bewogen, gaat ook de muisaanwijzer omhoog.
    Een knipoog heeft een muisklik tot gevolg, met het andere oog knipperen wordt de muisklik van de rechter muisknop geactiveerd. Het scrollen gaat op een interessante manier: door te fronsen scrollt de gebruiker omlaag, het omhoog halen van de wenkbrauwen laat de gebruiker omhoog scrollen.
    Ook het selecteren van tekst is interessant. Dit gebeurt door de mond wagenwijd open te doen en weer te sluiten als de betreffende tekst is geselecteerd, waarna met een knipoog de tekst kan worden gekopieerd.
    Zie de YouTube-video om Facemouse in actie te zien (http://m.youtube.com/#/watch?f…mbedded%26v%3D6NFsea7CoxQ). De hack is al te downloaden op http://www.futuretechblog.com/apps/FaceMouse%20Kinect.zip (direct download).

  • Had ik maar Kinect.. Kon ik me handen simpelweg op me toetsenbord laten :D

    O o
    /¯/__________________________/¯¯
    | <๖ۣۜJunior Front-end Webdeveloper/>
    \_\¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯\__
    /||\
    /¯\
    Never be afraid to try something new. Remember that a lone amateur built the Ark. A large group of professionals built the Titanic.

Participate now!

Heb je nog geen account? Registreer je nu en word deel van onze community!