Marketing maffia game

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Marketing maffia game

   Hallo,

   Sinds kort ben ik bezig om een maffia game te realiseren. Nu is het bouwen één deel en marketing het tweede deel.

   De laatste keer dat ik dit heb gedaan is ca. 10 jaar geleden, er is dus wel heel wat veranderd. Zelf zat ik te denken aan Facebook om mee te beginnen. Je kunt hier heel mooi exact je doelgroep bereiken. Google vind ik geen optie aangezien ik denk dat mensen niet gaan Googlen naar een spel, hier moet je namelijk gewoon tegen aanlopen.

   Hoe pakken jullie het op dit moment aan qua marketing en hebben jullie tips & tricks?

   Mvg,

   Vulkano
  • Tips:
   - Zorg dat je teksten SEO technisch in orde zijn.
   - Gebruik veel social media
   Facebook gebruikt zelfs een promotie tool (betalen)
   - Durf te investeren in je project. Stel een budget beschikbaar van bijv 2 - 5 euro per dag voor een maand of 3 dat MOET leden trekken.
   - Link building
   Als google jou site link op meerdere sites vind, dat maakt jou ook belangrijker en dus beter vind baar.

   Zelf moet jij je ook wel voorstellen, na duizenden exemplaren van maffia games van a tot z. Moet je zorgen dat je gameplay uniek is. Je interface moet uniek zijn. Alles moet nieuw en verfrissend zijn. En je moet niet denken weer de zoveelste maffia game.

   Ik hoop voor je dat het werkt!
   Wil jij meer klanten voor jouw bedrijf? Je omzet verhogen binnen NO time!
   Stuur mij een bericht en we bespreken jouw mogelijkheden om te groeien!
   ictscripters.com/Thread/24756-Meer-Omzet-Meer-Klanten/

   Eigenaar van
   Online Marketing & Webdesign - itsucceeds.nl/
   Gaming Plaform - onetwogaming.nl/
   Banditi - https://banditi.nl/
   Criminas - criminas.nl/
  • Je hebt het in je titel over marketing en je begint direct over Facebook. Reclame is slechts een klein deel van marketing en het is dus ook onverstandig om direct te beginnen met adverteren.

   Zorg er in eerste instantie voor dat jij je concurrenten in beeld hebt. Hoe werken zij? Wat zijn hun zwakke en sterke punten? Vervolgens doe je dit ook bij je eigen website.

   Daarna moet je zoeken naar het voordeel van jouw website ten opzichte van de andere websites.

   Vervolgens moet je je doelgroep segmenteren. Wie wil ik bereiken? En hoe kan ik die mensen bereiken? 'Jongens en meisjes van 10 tot 25 jaar' is geen doelgroep, onthoud dat. Wees specifieker, zodat je in je reclame uitingen zo efficiënt mogelijk mensen binnen kunt halen.

   Vervolgens ga je kijken hoe je jouw Unique selling point (jouw voordeel t.o.v. concurrenten) bij je potentiële lid kan brengen. Facebook kan hier bij werken, maar er zijn veel andere (geschiktere) manieren. Adverteer ook met de nadruk op jouw unieke punt en niet in het algemeen van jouw maffia spel. Op deze manier zien mensen direct dat jouw site uniek is en dat ze wellicht wel weer eens een poging tot spelen willen wagen. Doe je dit niet, dan wordt je gewoon weer '1 in a million'.

   Succes verder!
  • @Frenzo.Brouwer
   Kijk, dit zijn antwoorden waar ik wat mee kan.

   Ik heb ondertussen contact gehad met een SEO specialist, waarbij mij verteld is dat het in mijn geval geen nut heeft om SEO teksten te laten schrijven i.v.m. de teksten hoogstwaarschijnlijk korter moeten zijn dan 1000 letters.

   Social media is idd wel een uitdaging, hier ga ik ook zeer zeker veel gebruik van maak. Ook ingame hoogtepunten moeten worden uitgelicht op Facebook. Hiervoor zal een dagelijks budget beschikbaar zijn.

   Linkbuilding is al sinds jaar en dag een gebruikte tool.

   @MJorritsma
   Ik deel je mening dat als je een goede website wilt opzetten je goed op de hoogte moet zijn van je concurrenten. Dit zal ik echter niet gaan doen omdat ik hier simpelweg niet de tijd voor heb. Ik weet wat mijn sterke punten zijn en ik weet ook waar de kansen liggen, om dit op papier te gaan zetten hoeft dan wat mij betreft ook niet.
  • Je hoeft dit ook niet perse op papier te hebben; zolang het voor jou maar duidelijk is. Het is echter binnen de communicatie naar je potentiële leden toe belangrijk dat je gaat adverteren met je sterke punten en niet puur om het soort website dat je hebt.

   Met vriendelijke groet,
   Maks Jorritsma
  • Je kan proberen om via Twitter reclame te maken.
   Of Plaats reacties op blogs etc. Dit is om twee redenen interessant. Mensen zullen je link daar zien en Google ziet deze links en zal je site op termijn hoger ranken. Probeer je een beetje normaal te gedragen Niet je link spammen een keer plaatsen is genoeg. Alleen reageren op berichten die je echt boeiend denkt te vinden. Nu zul je wellicht afvragen of er wel genoeg blogs en forums zijn die boeiend zijn; Ja, die zijn er, ook binnen jouw onderwerp.