Veiliger kopen en verkopen via Internet

ICTscripters maakt gebruik van cookies. Door het gebruiken en browsen naar onze site gaat je automatisch akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

 • Beste ICT leden,

  Ik merk dat niet iedereen op een veilige manier handelen via internet, er worden sources aangekocht zonder daarvoor iets te hoeven tekenen, hierdoor loop je als koper veel risico dat de verkoper op ten duur de source bijvoorbeeld per abuis opnieuw verspreid omdat hij of zij hem weer tegenkomt op de computer.

  Hierdoor worden geschillen ontstaan en komen de meest frustrerende zaken aan het ligt. Ik wil hierbij helpen en je een aantal tips geven om beter te handelen en daardoor veiliger te handelen via het internet.

  1, Maak altijd duidelijke afspraken, zorgt dat je deze zwart op wit op papier hebt staan met een handtekening van de persoon in kwestie.
  2, Stel contracten op. Hetzij een geheimhouding het zij een voorlopige koopovereenkomst het zij een koopovereenkomst. (Hier zijn op internet meerdere overeenkomsten over te vinden onder andere op "Business Compleet".)
  3, Zorg altijd voor een kopie legitimatie (hierdoor weet je hoe oud de persoon in kwestie is en met wie je zaken doet)
  4, Doe niks Mondelings afspreken, hier kan op een later moment geschillen over ontstaan en kan je het uiteindelijk niet meer waarmaken, gezien je niks heb om het te bewijzen.
  5, leg ten aller tijde alles je design's vast bij Boip.int, hiermee voorkom je problemen bij eventuele geschillen.

  Hiermee voorkom je dat de koper of verkoper later met je spullen er vandoor gaat gezien alles vast ligt. Mocht dit wel het geval zijn, dan sta je uiteindelijk sterker als je in de rechtbank zit.


  Links:

  Boip.int
  Business Compleet

  Let op: Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk voor eventuele geschillen over dit bericht. Dit bericht is vrijwillig geschreven en daarom accepteren wij derhalve geen enkele aanspraak.
  Met vriendelijke groet,

  Willem
  Eigenaar WJ Diensten

  1,718x gelezen

Reacties 4