Screenrecording met Teamviewer 10

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

 • In de laatste weken van het schooljaar heb ik bij ons op school het systeem van de digitale agenda in beeld gebracht doormiddel van screenrecording en daarbij uitleg gegeven. In het begin kreeg ik het programma Camstudio om mijn beeld mee op te nemen. Dit was in het begin een heel fijn programma alleen op een later moment liep deze alleen maar vast op ons school systeem. Een filmpje met Camstudio

  Op een gegeven moment kreeg ik Teamviewer als optie ik ben daarmee aan de slag te gaan en werkt prima en makkelijk. Of het programma daarvoor bedoeld is ik denk het niet helemaal maar wellicht een idee voor de ontwikkelaars. Een video met Teamviewer of deze

  Hoe neem je je scherm op met teamviewer 10

  1. Download Teamviewer (gratis)
  2. installeer Teamviewer
  3. Open Teamviewer
  4. Je krijgt twee opties "afstandsbediening" en "meeting" kies voor "Meeting"
  5. Daarna heb je drie keuze links in het scherm onder "host-meeting" kies daar de optie "presentatie" het icoontje met heet beeldschermpje.
  Vervolgens start hij een meeting waar je normaal gesproken met meerdere mensen kunt vergaderen. In deze meeting blijf je alleen. Je zorgt ervoor dat als je er geluid bij op wil nemen dat er voor de meeting start een microfoon of webcam met microfoon is aan gesloten. Teamviewer dempt je microfoon standaard, je kan die onder "audio" aanzetten.


  Je gaat daarna naar het kopje scherm delen, er staat daar rechtsboven een wieltje klik daarop met je linker muisknop -> meeting opnemen -> opname starten. Nu neemt hij je beeldscherm op en als je het geluid aan hebt staan het geluid. volgens de zelfde weg kun je de opname pauzeren en stoppen. Vervolgens als je de opname hebt gestopt vraagt hij of je het bestand wil opslaan dit is een speciaal teamviewer bestand als je erop klikt opent hij in een speciale player van Teamviewer en kun je je opname bekijken.


  De bestanden kun je converteren naar een avi of ander gewenste extensie. De optie zit in de speciale player van Teamviewer.
  Ik hoop dat jullie het een interessant blog vinden ik vind iedere keer nog andere manieren in Teamviewer om de opname te verduidelijken. Als jullie daar tips over schrijf het even in de coments misschien schrijf ik er dan wel een blog over.

  2,681 times read

Comments 0