Galaxy S6 review

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

 • Hallo,

  dit is hier mijn 2de review, van alweer een Samsung product van de Galaxy reeks.
  Deze keer is het niet een Note, maar de Galaxy S6.

  Ik heb deze nu exact 2 maand en het is een toestel waar ik toch mijn twijfels over heb na intensief gebruik. Maar even wat specificaties meedelen, zodat jullie toch een indicatie hebben. Het is een 5.1" smartphone, een High-end smartphone met een Octa-core processor.
  De processors zijn als volgt, een Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 en een Quad-core 2.1 GHz Cortex-A57 met als GPU Mali-T760MP8 in een chipset van Exynos, met als codenummer 7420.

  Het product komt in 32, 64 en 128GB. Ik heb de 32Gb omdat ik een manier gevonden heb om deze uit te breiden, maar daar schrijf ik nog een aparte review voor. Het toestel heeft alsook een 3GB RAM-geheugen, een 16-MP back en een 5MP front camera. Meer over de specs ga ik momenteel niet meedelen.

  Nu de review:
  Als ik eerlijk mag zijn, het is een serieuze tegenvallen. Zeker voor de prijs, startend van 699 EUR.
  De eerste dag dat ik hem had, was in de week van de vroege ploeg. Ik had mijn wekker gezet om rond 3u op te staan. Hij heeft mij echter niet wakker gemaakt, hij liep vast met een groen brandend LED en moest hem dus al hardresetten in nog geen 24u. Echter wel dit probleem niet meer voorgehad.
  Qua prestaties zit hij altijd al aan 78 tot 85% van gebruikte RAM door amper gebruik en zelf na reboots. Toen ik zelf nog ROM's maakte weet ik dat Lollipop slechts 300MB RAM gebruikt(e). Dit zal dan sowieso ook merendeels door Samsungs' Touchwiz zijn.

  Buiten deze "fails" is het nog redelijk doenbaar met het toestel, en heeft zoals elke smartphone pro's en cons.

  Als je veel verwacht voor deze prijs, moet ik je toch teleurstellen, ik was meer tevreden van mijn Galaxy Note 3.
  Dit wilt niet zeggen dat dit opgelost gaat worden, sowieso wel omdat het nog een toestel met bugs is, in een beginfase is. Maar binnenkort ga ik mijn S6 rooten en hopelijk kan ik zo meer gebruik maken van mijn 3GB RAM.

  Ik hou jullie nog op de hoogte als er verbeteringen zijn in het Systeem zelf.

  926 times read

Comments 0