KvK inschrijving en lidmaatschap is gratis.

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

 • Voor sommigen onder ons is het misschien wel handig om te weten dat de jaarlijkse bijdrage van de KvK is verdwenen. Dit houdt in dat je nu gratis je bedrijf kan oprichten en bestaand houden. Hieronder het bericht van de Kamer van Koophandel:

  Jaarlijkse bijdrage KvK verdwijnt in 2013

  De jaarlijkse bijdrage die ondernemers betalen aan de Kamer van Koophandel is de afgelopen jaren steeds verder gedaald. Inmiddels zijn het zulke lage bedragen dat zich terecht de vraag aandiende of de inning van de heffing efficiënter kan. Facturering kost zowel de ondernemer als de KvK tijd en geld.

  Met ingang van 2013 is de jaarlijkse bijdrage daarom helemaal afgeschaft. De activiteiten van de Kamers van Koophandel worden vanaf die datum gefinancierd uit de begroting van het Ministerie van Economische Zaken (EZ). Ondernemers blijven, ook in de nieuwe situatie, betalen voor de activiteiten die de KvK oppakt om ondernemers verder te helpen met ondernemen. Dat gebeurt vanaf 2013 via het lastenkader voor het bedrijfsleven (belasting).

  Bron: KvK.nl


  Dus mocht je een bedrijf willen starten, dit is dus vanaf nu gratis (normaal was het ook niet duur, maar gratis spreekt veel mensen toch wel aan).

  12,224 times read

Comments 15

 • L.Groot -

  @Milan,

  Inschrijven moet inderdaad in een kantoor met legitimatie en eventueel ouders (als je nog geen 18 jaar bent tijdens de inschrijving). Houd er rekening mee dat alle kamers alleen van 9 tot 5 op maandag t/m vrijdag geopend zijn en geen koopzondagen en weekenddiensten hebben. Daarnaast zijn ze op veel (nationale) feestdagen gesloten. Beste maak je telefonisch een afspraak.

 • victor -

  Je kan digitaal alles voorbereiden geloof ik. Om je in te schrijven kan je hier een kantoor uitkiezen: kvk.nl/kantoren/

 • milan de Vries -

  Beste,

  Als je je inschrijft moet je dan per se langs een kantoor?

  Milan de Vries

 • WHMCSAddons -

  @L.Pappalettera
  Voor zover ik weet heb ik geen bericht gehad van teruggave of iets in die richting, de kosten waren tijdens inschrijven toen bekend.

  Gratis maken is denk ik gewoon op krediet aanvraag gedaan, als startende ondernemer kan je krediet bij je bank vragen.
  Hiervoor moet je uiteraard wel een ondernemers plan hebben anders kom je nergens.

 • L.Pappalettera -

  Haha nu vraag ik me wel af, hebben de mensen die altijd hebben betaald een extratje of voordeel gekregen? Ik snap nooit hoe grote bedrijf eerst een betaalde service of iets anders kunnen aanbieden en vervolgens het gratis maken zonder geklaag. Hopelijk snappen jullie me.. xD

 • WHMCSAddons -

  @L.Groot
  Bedrijfsplan is niet altijd nodig, ik heb deze ook niet gegeven, vertelde tijdens het inschrijven wat ik ging doen en wat de naam was voor de rest had ik niks nodig.
  Me broer heeft dit ook niet nodig gehad, dus dit is niet echt voor iedereen noodzakelijk, zal denk ik per gemeente verschillen.

  Wij zijn in Leiden ingeschreven.

 • MJorritsma -

  @ L. Groot
  Vennootschapsbelasting geldt alleen voor BV/NV. Daarbij hoef je geen uniek bedrijfsplan te hebben. Als jij een bedrijf wilt starten met badeentjes, dan kan dat gewoon. En bij een eenmanszaak/vof is het algemeen bekend dat je hoofdelijk aansprakelijk bent (voor meer info, zoek op 'rechtspersonen'). Dus je commentaar lijkt me niet relevant op deze post.

  Een bedrijf kost nou eenmaal tijd en vergt enkele verplichtingen. Dit was hiervoor ook al zo, dit topic is alleen ter info over de afschaffing van de jaarlijkse bijdrage.

 • L.Groot -

  Let wel op dat de belastingen hoger worden (de vennootschapsbelasting dan met name die bij een BV en NV betaald dienen te worden) en dat je niet zomaar even een bedrijf opricht. Je moet wel een complete administratie hebben, een uniek idee en een bedrijfsplan. Daarnaast ben je bij een EZ en een VOF privé hoofdelijk aansprakelijk voor alle schulden die je onderneming maakt dus je moet wel degelijk de drempel over. Let ook op dat sommige bedrijven het niet op prijs stellen als je een eigen bedrijf naast je baan bij dat bedrijf opstart (en al helemaal niet als dit (deels) in dezelfde sector is).

  Persoonlijk vond ik de €50,- niet de hoogste drempelwaarde, maar eerder de verplichtingen. Uiteraard moet elke beginnende ondernemer dat voor zichzelf bepalen.

 • MJorritsma -

  @ L. Pappalettera

  Deze 50 euro is inderdaad verdwenen.

 • K.Rens -

  Jammer dat het nog niet in België gratis is.

  Met een eigen kvk nummer kun je inderdaad paysafecard ontvangen.
  Noot: via dimopay.com kun je wel al paysafecard ontvangen zonder kvk.

 • Ecliipsee -

  dus nu kan ik gewoon voor mijn forum betalingen via paysafecard ontvangen?

 • Twinis556 -

  Bedankt voor de tip

 • L.Pappalettera -

  Dus de 50 euro die je telkens moest betalen is er niet meer? Klinkt goed! Was anders toch niet van plan om bij KvK me in te schrijven als het meer ging kosten dan ik verdiende.

 • MJorritsma -

  De betalingen die jij bedoeld waren er al. De kosten voor het lidmaatschap zijn alleen verdwenen..

 • N. Vermeiren -

  Gratis belastingen :)