#1 - Gevonden worden op het internet!

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

 • Inmiddels heb ik al veel blog berichten gelezen en volg ik ook af en toe een ''serie''. Ik ben zelf al jaren erg actief in de marketing. Aangezien jullie mij al veel bij hebben geleerd, wil ik dat nu ook graag voor jullie doen! Overigens ben ik ook actief kwa programmeren. Ten eerste wil ik even melden dat ik pas 14 jaar ben! Dit heeft overigens niks te maken met de kwaliteit van mijn werk. Maar er kan zo nu en dan een fout kwa grammatica of spelling zijn. Dit word een dagelijkse serie die te volgen is, zodat uw site beter word gevonden etc.

  Inleiding:


  Om te beginnen is het misschien belangrijk om de volgende vraag te stellen: wat houd marketing in? Veel mensen denken bij marketing alleen aan het promoten van uw website, doormiddel van bijvoorbeeld reclame. De mogelijkheden om reclame te maken zijn oneindig. (Hier kom ik zo op terug)Maar marketing is meer dan alleen, pure reclame. Ook de ranking van bijvoorbeeld uw site in de zoekmachines zijn van groot belang! Aan de hand van een voorbeeld, wil ik u dit uitleggen.

  Situatie 1:

  Er zijn twee bedrijven, beide uit dezelfde omgeving/regio. Bedrijf 1 levert, beter werk dan bedrijf 2. Maar toch heeft bedrijf 2 veel meer klanten. Neem dit voorbeeld nou niet te specifiek, maar het gaat er maar om, hoe u uw bedrijf aan de man brengt.

  Marketingplan:


  Het begin van deze serie is gemaakt, het idee is duidelijk. Maar om deze eerste blog bericht af te ronden en u aan de gang te zetten, komen er nog een antal vragen bij kijken. Elk bedrijf stippelt over het algemeen een marketingplan uit. Dit is een plan, waarin staat wat u gaat doen. En hoe u dit aanpakt. Maar laten we eerlijk zijn, dit is niet voldoende! Want u wilt natuurlijk niet net zoals bij situatie 1, dat een ander bedrijf beter gaat score dan u. Het is daarom ook van belangrijk dat u de volgende vragen duidelijk en goed weet te beantwoorden:


  • Wat ga(an) ik/we doen?
  • Hoe ga(an) ik/we dit voor elkaar krijgen?
  • Wat is uw doelgroep?
  • Hoe pakken uw concurrenten dingen aan?


  Dit zijn een beetje de basis vragen, van een marketingplan over het algemeen. Als u deze vragen kunt beantwoorden, kunt u pas gaan bedenken, hoe u het gaat aanpakken.

  #2: Hoe werken de zoekmachines en hoe komt u er tussen?

  P.S. ik ben erg benieuwd, wat jullie van deze eerste blog bericht vinden.
  Met vriendelijke groet,

  Tijmen

  930 times read

Comments 10

 • tijmen2000 -

  Heb het een tijdje enorm druk met school gehad. Inmiddels is het weer wat rustiger en ga ik zodra ik het kan, deel 2 schrijven.

 • L. Velthuis -

  Deel 2 in middels al klaar?

 • victor -

  Benieuwd naar je serie! ;) Wanneer plan je om een vervolg te uploaden?

 • Reza -

  Ik ben benieuwd hoe deel 2 eruit zal zien :-). Wel geef ik je als tip mee om niet meer 'kwa' te gebruiken. Ik neem aan dat je 'qua' bedoeld en niet 'kwa'?

 • tijmen2000 -

  Bedankt voor jullie complimenten. Ik probeer vandaag al #2 online te zetten!

 • cornest_ -

  Ziet er netjes uit Tijmen! Ik ga zeker mee lezen met je komende blogs.

 • Dees -

  Ben zeer benieuwd naar de volgende blog/tut, dus met dit bericht heb je me aandacht al te pakken. Wat een mooi pluspunt is!

 • tijmen2000 -

  Klopt, het is echt meer een bericht van wat ik ga doen! Bedankt dat jullie zo enthousiast zijn.

 • L. Velthuis -

  Ik vind er ook nog niet veel nuttigs in staan! Maar vond het wel leuk om te lezen en heb ook zin om je eerste echte tutorial te gaan lezen :).

 • Ferhat.Remory -

  Ik kan nog niet oordelen aangezien er niets echt nuttig in staat. Wel ben ik benieuwd :)