jesse66’s Blog 6

ICTscripters maakt gebruik van cookies. Door het gebruiken en browsen naar onze site gaat je automatisch akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

 • Iets meer dan een week geleden heb ik een andere smartphone gekocht. Ikheb ruim 1 ½ jaar de lumia LTE gebruikt waar de mobile versie van Windows 10 opdraaide. Windows 10 mobile is een prima stukje software maar omdat het marktaandeel zo laag is waren er niet veel apps die overweg konden met dit systeem.Ik liep er steeds vaker tegenaan dat apps die ik wilde gebruikte nietbeschikbaar waren. Ik heb daarom gekozen voor een Iphone geen nieuwe maar een refurbishedvan Leapp, ik had hier veel overgelezen en de prijzen waren gunstig in decombinatie met de 2 jaar garantie dit heeft gemaakt dat ik voor een refurbishedtoestel heb gekozen. Het toestel bevat een kleine beschadiging aan debovenzijde van het toestel maar voor de rest ziet hij er als nieuw uit.


  Refurbished kopen
  Na het lezen van reviews van Leapp heb ik besloten niet via internet tebestellen maar in de winkel langs te gaan. Wanneer je op internet bestelt weetje niet welk toestel ze je sturen. Wanneer je langs gaat heb je meestal… [Lees meer]


 • Iets meer dan een week geleden is Microsoft begonnen met het uitrollen van een grote update van Windows 10. Microsoft heeft bij de lancering van het nieuwe OS een jaar geleden dat dit het laatste versie die ze ontwikkeld hebben maar dat ze dit systeem blijven update. Één jaar naar lancering breng Microsoft een grote update uit.

  De update word net als het OS in fases uitgerold. Je kunt hem zelf al handmatig binnen halen.Lees hier hoe je dat doet. De update verliep bij mij voorspoedig met een klein halfuurtje stond hij erop/ Deze update word uitgevoerd met het behoud van programma's en bestanden. Uiteraard heb ik van te voren een back-up gemaakt van bestanden.

  Als eerste viel mijn een verandering op in de taakbalk. De tijd / datum is verschoven naar binnen en het activiteitcentrum is verplaats naar de buitenkant.


  Verder zijn de meldingen in het activiteitencentrum wat meer gecategoriseerd.

  Het startscherm heeft ook een verandering de icoontjes van afsluiten en instellingen zijn… [Lees meer]
 • Toestel type
  Al een tijdje bezit ik de Lumia 640 LTE. Toen ik hem kocht werd er het Windows 8.1 systeem mee geleverd. Ik wist toen al dat Windows 10 mobile zou uitkomen met de ondersteuning voor mijn toestel. De datum van de release werd opgeschoven even was onzeker of Windows 10 mobile wel zou uitkomen.


  Upgrade assistent
  In de week dat Windows 10 mobile is uitgebracht las ik op internet dat er een speciale app was die checkte of je toestel geschikt was. Mijn toestel was geschikt. Ik dacht dat ik vanaf nu de update vanzelf zou binnen krijgen. Na een paar dagen wachten vond ik het raar dat ik de update nog steeds niet binnen had, want ik had van Windows begrepen dat mijn toestel type als eerste de update zou ontvangen. In de upgrade assistent moest je op een knop drukken om de update te accepteren. Wanneer ik dat had gedaan begon hij gelijk met het upgrade proces. Dit proces heeft zo’n 1,5 uur in beslag genomen.
  Na het upgrade proces stonden alle gegevens weer netjes op mijn… [Lees meer]
 • Ik heb sinds iets meer als een week ook een smartphone. Ik heb gekozen voor de Lumia 640 LTE. het is een Windows Phone met ook het Windows besturing systeem. Ik heb lang gezocht en vergeleken met de telefoons met het Android besturingssysteem. Mijn keus kwam toch uit op deze Lumia 640 LTE buiten dat Windows nog niet alle app's in zijn/haar store heeft staan kon ik weinig minpunten vinden over deze Telefoon. De app's die ik nodig heb de standaard apps : Whatsapp , Facebook , Mail, en Agenda.

  Instellen van de Lumia 640 LTE
  Ik heb mijn pc draaien op de nieuwe versie van Windows (Windows 10) dit was een voordeel met het instellen van de smart Phone na de basis instellingen zoals tijd en datum te hebben doorlopen kon je inloggen met je Microsoft account die je op je pc ook gebruikt . Dit heeft als voordeel dat bij het her starten van het apparaat de basis dingen al ingesteld en opgehaald zijn waaronder je mail en je agenda, ook worden je e-mailcontact mee overgenomen en als je je… [Lees meer]
 • Office mix is een nieuwe plugin voor in PowerPoint. Deze is gratis te downloaden en te instaleren vanaf versie Office 2013. Met Office mix kun je je presentatie combineren met screenrecording opnames die je van je scherm kunt maken. PowerPoint bouwt hem dan automatische in in je presentatie.

  De presentaties die je met Office mix maakt kun je ook delen via Office 365.

  Let op als je op school Office mix gebruikt en je wil er thuis aan werken dat kan mis gaan als je een lagere versie van Office hebt. [Lees meer]
 • Op 30 juli 2015 ben ik overgestapt naar Windows 10 omdat er een fout zat in mijn Windows 8.1. In het begin dacht ik ik wil helemaal niet als eerste over naar Windows 10 want dan zal het allemaal maar half werken. Ik heb de stap Toch gewoon genomen.

  Installatie
  Bij mij ging de installatie heel vloot en stond hij er binnen een uurtje op dit omdat hij de bestanden niet hoefde te downloaden van het internet maar gewoon van een cd'tje. Het installatie wizard was heel duidelijk en er werd automatisch voor de keuze 'bestanden en programma's behouden' gekozen dit kon je uiteraard nog aanpassen.

  Fris en modern
  Na de installatie stond mijn account meteen klaar voor gebruik. Meteen viel mij het frisse en moderne startscherm op. Na het inloggen viel mijn gelijk de verbeterde taakbalk op.

  De volgende dag starten in mijn pc op en drukte eens op de start knop mooi klein dialoog venster net als in Windows 7 wel viel mij het gelijk op dat hij apps niet in volledige scherm weergave opende na dit… [Lees meer]